Marex 375 kan bli “European Powerboat of the year”

Marex b.jpg

NOMINERT: Vil Marex 375 bli "European Powerboat of the year"?
NOMINERT: Vil Marex 375 bli "European Powerboat of the year"?

Marex 375 kan bli “European Powerboat of the year”

Marex 375 er den eneste norske kandidaten I kampen om tittelen “European Powerboat of the year”, men den kan utmerket bli vinneren.

Juryen i European Powerboat of the year har valgt ut fem nordiske kandidater i nominasjonsrunden. Marex 375 er den eneste norske, men den norske designeren Espen Thorup er bak finske Bella 600 BR som er nominert i klassen under 25 fot. Finnene har også med XO 250 Open i denne kategorien.

THORUP: Espen Thorup er mannen bak Bella 600 BR som er nominert til "European Powerboat of the year" i klassen under 25 fot.
THORUP: Espen Thorup er mannen bak Bella 600 BR som er nominert til "European Powerboat of the year" i klassen under 25 fot.

God test
Brødrene Espen og Thomas Aalrud i Marex gleder deg over den gode mottagelse Marex 375 har fått. Som første båtblad har Båtmagasinet allerede hatt stortest av båten, og den kan du lese i utgaven av Båtmagasinet som nå er i bladhyllene. Marex stiler i klassen opp til 45 fot og møter konkurranse fra blant andre Beneteau Grand Turisimo 40 og Boston Whaler 420 Outrange. I klassen opp til 35 fot finer vi ikke uventet svenske Nimbus 305 Coupé.
Avgjøres i Düsseldorf
Avgjørelsen faller på den internasjonale båtutstillingen i Düsseldorf i januar neste år. 
Her er alle de nominerte:

Opp til 25 fot
Bayliner VR5
Bella 600 BR
Ranieri International Interceptor 222
XO 250 Open
Four Winns V255
Opp til 35 fot
Cranchi 35 Z
Invictus 280 TT
Nimbus 305 Coupé
Sasga Minorchino 34
Opp til 45 fot
Beneteau Gran Turismo 40
Boston Whaler 420 Outrage
Marex 375
Steeler NG 43 Offshore
Fountain Pairot 37
Over 45 fot
Azimut Magelano 66
Ferretti 550
Sea Ray L590 Fly
Jeanneau Leader 46
Galeon 500 Fly
Displacement
Boarncruiser Elegance 1200
Super Lauwersmeer Evolve
Linssen Grand Sturdy 52.9 AC

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.