Mange vil bli generalsekretær i KNBF

Hovedartikkel BM 12-10 mva .jpg

KONSTITUERT: Visegeneralsekretær Endre Solvang er for tiden konstituert som generalsekretær i KNBF. Nå søker han stillingen.
KONSTITUERT: Visegeneralsekretær Endre Solvang er for tiden konstituert som generalsekretær i KNBF. Nå søker han stillingen.

Mange vil bli generalsekretær i KNBF

Etter at generalsekretær Reidar Kjelsrud i KNBF ble bedt om å slutte for ett år siden, trådte assisterende generalsekretær Endre Solvang inn som fungerende. I går gikk søknadsfristen for ny generalsekretær ut. Solvang er på søkerlisten.

Kongelig Norsk Båtforbund har vært gjennom et turbulent år. I januar i fjor valgte sittende president Kai Schøne å trekke seg fra vervet som følge av uenighet med sitt styre. Visepresident Egil Olsen rykket opp som fungerende president. Uenigheten forplantet seg også til sittende generalsekretær Reidar Kjelsrud som kort tid senere ble bedt om å fratre sin stilling. Visegeneralsekretær Endre Solvang ble konstituert i stillingen. Nå er han på søkerlisten.
Mange kompetente søkere
I februar i år ble stillingen som ny generalsekretær og frontfigur i KNBF utlyst. Det er mange som har latt seg friste av stillingsteksten. Ved søknadsfristens utløp er det 21 søkere på listen, opplyser fungerende president Egil Kr.Olsen til Båtmagasinet, og han legger til at det er mange søkere med høy kompetanse.
-Vi må nå starte en prosess for å finne frem til den beste kandidaten, og trolig vil vi ty til ekstern hjelp i utvelgelsen. Etter en grundig prosess med intervjurunder vil vi lage en innstilling som bør være klar for forbundsstyret i løpet av mai, sier han.
«Tydelig lederskap»
Som frontfigur i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) vil hovedoppgavene til den nye lederen bestå i ledelse av forbundets administrasjon, forberede saker for forbundet og iverksette tiltak i tråd med handlingsplaner og strategier som er utarbeidet av KNBFs øverste organ –Båttinget.
«Vår nye generalsekretær bør gjennom tydelig lederskap, gode relasjonsbyggende egenskaper bidra til engasjement og entusiasme for en sunn og god videreutvikling av organisasjonen. Stillingen er utadvendt og det er ønskelig med erfaring fra media, myndighetskontakt og omdømmebygging», heter det i annonseteksten. Videre vil det bli lagt vekt på at «KNBF søker en leder med solid økonomikompetanse og dokumentbare resultater som også har god forståelse for rollen i en medlemsstyrt organisasjon».

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.