Mange nyheter på Båter i sjøen

baterisjoenbilde.jpg

Båter i sjøen på Aker Brygge
Båter i sjøen på Aker Brygge

Mange nyheter på Båter i sjøen

Båter i sjøen er Skandinavias største flytende båtmesse, og arrangeres på Aker Brygge i Oslo 3-6. september.

Allerede nå er det klart at messen får rekordstor oppslutning i bransjen. Totalt 260 båter, hvorav 32 seilbåter og katamaraner og 40 spennende nasjonale og internasjonale nyheter, vil være på plass når dørene åpnes klokken 11.00 torsdag formiddag den 3. september, sier Hege Ousland i Norboat.
Bavaria stiller med åtte
Bavaria Motorbåt stiller med totalt åtte båter, hvorav tre har Norgespremiere og en har verdenspremiere. Samtlige har overnattingsmulighet. At Bavaria stiller ut åtte motorbåter på en og samme båtmesse har aldri skjedd før – heller ikke i Tyskland. Lars Erik Solvang i Bavaria Motorbåt Norge AS sier: - Vi har god erfaring med Båter i sjøen fra tidligere år, og har ambisjoner om å selge bra også under årets messe. Vi har økt salget med 50 % i 2015 sammenlignet med 2014. Aker Brygge danner en perfekt ramme rundt våre produkter, og vi forventer nok noe ekstra interesse knyttet til premierene.

Buster og Yamaha
I 2015 feirer den finske båtprodusenten Buster 60 år som aluminiumsbåtprodusent, og i den forbindelse trekkes det ut en vinner blant alle som tar turen innom standen deres på Båter i sjøen og tegner en tegning – av nettopp vinnerbåten. Yamaha stiller med en 8-hesters påhengsmotor i konkurransen. 

 

OVERSIKT OVER UTSTILLINGEN
 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.