Mange båttyverier på sørlandet

Mange båttyverier på sørlandet

Det er tydelig at store daycruisere av kjent fabrikat er populært blant tyver på sørlandet. Nå stjeles det båter som aldri før. melder Agderposten.

Av Lars Kristian Larsen

– Vi har hatt utrolig mange båttyverier i det siste, men mest i Vest-Agder, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt til Agderposten.no.

De to siste dagene har politiet i Agder funnet igjen flere båter på ulike steder i fylket. De fleste er stjålet i Vest-Agder. Men mange av båtene er fortsatt savnet.

En Aquador 26 DC ble stjålet fra Johs Lunde sylinderservice i Kristiansand. Denne ble funnet igjen i Kittelsbukta i Arendal dagen etter. 

Aquador 26
Aquador 26 DC har en prislapp opp mot 1,4 millioner.

Tirsdag ble en Yamarin-båt stjålet fra Høllen i Søgne. Båten ble på et senere tidspunkt funnet igjen ved Brekkestø. Da var den fullastet med ungdommer, som stakk av sted i en annen båt.

Også en Ibiza 22 Touring ble rappet fra et sted i Risør.

I går kveld fant politiet en båt på henger ved Kroken i Grimstad. Denne viste seg å være stjålet. 
Senere på dagen pågriper mannskapet på politibåten i Risør en kar som er på vei i en stjålet Ibiza 24 med 300 hk.

– Vi har ikke fått tak i eieren. Vi fant også hasj i båten og den pågrepne 29-åringen er fortsatt i avhør, sier Osaland til avisen. 

(25.06.2010)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.