Mange båttyverier på sørlandet

Mange båttyverier på sørlandet

Det er tydelig at store daycruisere av kjent fabrikat er populært blant tyver på sørlandet. Nå stjeles det båter som aldri før. melder Agderposten.

Av Lars Kristian Larsen

– Vi har hatt utrolig mange båttyverier i det siste, men mest i Vest-Agder, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt til Agderposten.no.

De to siste dagene har politiet i Agder funnet igjen flere båter på ulike steder i fylket. De fleste er stjålet i Vest-Agder. Men mange av båtene er fortsatt savnet.

En Aquador 26 DC ble stjålet fra Johs Lunde sylinderservice i Kristiansand. Denne ble funnet igjen i Kittelsbukta i Arendal dagen etter. 

Aquador 26
Aquador 26 DC har en prislapp opp mot 1,4 millioner.

Tirsdag ble en Yamarin-båt stjålet fra Høllen i Søgne. Båten ble på et senere tidspunkt funnet igjen ved Brekkestø. Da var den fullastet med ungdommer, som stakk av sted i en annen båt.

Også en Ibiza 22 Touring ble rappet fra et sted i Risør.

I går kveld fant politiet en båt på henger ved Kroken i Grimstad. Denne viste seg å være stjålet. 
Senere på dagen pågriper mannskapet på politibåten i Risør en kar som er på vei i en stjålet Ibiza 24 med 300 hk.

– Vi har ikke fått tak i eieren. Vi fant også hasj i båten og den pågrepne 29-åringen er fortsatt i avhør, sier Osaland til avisen. 

(25.06.2010)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.