Måtte finne stjålet båt selv

Måtte finne stjålet båt selv

Da sønnens båt ble stjålet, bestemte Paul Storholt seg for å ta saken i egne hender. Etter å ha politianmeldt tyveriet sørget han selv for å finne igjen sønnens stjålne båt. (17.04.09)

Av Therese Vågen

Det har den siste tiden vært flere tyverier i området i Mandal, og da sønnens båt ble stjålet påskehelgen, bestemte Paul Storholt seg for å vise at innbyggerne er lei av kjeltringer. Tyveriet ble politianmeldt, men sammen med sin egen "detektivgjeng" bestemte Storholt seg for å etterforske saken på egen hånd.

Fant båten
Og den private etterforskningen ga resultat. Den stjålne båten ble sporet opp på en henger under en presenning på heia i Søgne. Storholt selv mener tyvene ikke kan være spesielt smarte ettersom de valgte å stjele en såpass lett gjenkjennelig båt som sønnens, en 13 fots stor racingbåt av typen Winrace med en svær reklamelogo over baugen.

Kan ha avslørt tyveribande
Ikke bare fant Storholt igjen sønnens båt, han kunne samtidig overbringe politiet en liste på et titalls navn spredt på flere kommuner, som angivelig skal stå bak en velorganisert tyveribande. Selv om han måtte finne igjen båten på egenhånd vil ikke Storholt kritisere politiet behandling av saken.
- De har gjort en god jobb. Men de har få ressurser, og vi har prøvd å hjelpe til så godt vi kan, sier han til Lindesnes Avis.

Politiet takker
Politiet på sin side er svært takknemlig for arbeidet som er utført, og peker på at politiet har knapt med ressurser og derfor ikke har anledning til å prioritere stjålne kjøretøy og andre småsaker med egne etterforskerer som går ut for å lete.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.