Luksusyacht der alt som glitrer er gull

Luksusyacht der alt som glitrer er gull

Det spares ikke på edelt metall når noen av verdens rikeste bestiller seg yacht. Toalettet i Majesty 135 er av det påkostede slaget.

Av Lars Kristian Larsen

Ingressen er for så vidt ikke riktig, for det spares nemlig på gullet i Majesty 135. Massivt gull er som kjent rimelig tungt i forhold til plast og treverk, og funker dårlig i båter, der lav vekt er en fordel for både forbruk og fart. Men noen vil likevel gjerne ha ekte gull. Dette er løst i yachten Majesty 135 ved at alt som glitrer er belagt med tre lag 21 karats gull. Det blir selvfølgelig både lettere og rimeligere enn massivt gull, selv om prisforskjellen neppe var av største betydning for eieren.

Det kan kanskje virke litt overdådig å sitte på en dass av gull. Men følelsen er sannsynligvis litt rojal. Etter første økt på edelt metall flytter man seg over til bideet, også dette svøpt i tre lag gull. Her kan man la spesialimportert kildevann fra Alaska vaske bort restene av det som engang var gåselever og kaviar.

-Vi kan levere keramikktoaletter med både gull og platinafinish, sier Valerio Dell´Anna, direktør i selskapet som står bak de eksklusive toalettene.

Fint og vite om du skulle bli fristet til å skaffe deg et båttoalett av gull eller platina til din Polar 22. Produsenten heter Tecma, og du finner dem på www.tecma.eu


Omtrent slik ville gulltoalettet fra Tecma tatt seg ut i en Grimsøy 26.  FOTO: Montasje

Gulltema
Båten for øvrig har gjennomgående gulltema, der alt som normalt ville vært laget i stål, er tre lag gull. Den 41 meter (135 fot) lange yachten har plass til ti gjester i luksuriøse omgivelser. Det er også køyeplass til syv besetningsmedlemmer. Disse styrer de fire dekkene, fra maskinrommet nederst til jacuzzien på flybridge. Båten har to tolvsylindrede MTU-maskiner som totalt yter 4000 hk. Det er nok til å gi farkosten en toppfart på 25 knop.


Majesty 135 har fire dekk, og svømmebasseng på flybridgen.

Les mer om den gullbefengte yachten på www.majesty-yacht.com

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.