Luksuseventyr flater ut

Luksuseventyr flater ut

Tidligere i sommer varslet ekteparet Christin og Trond Sundal at de fristilte seg fra avtalen med Fairline og heller vil ha flere bein å stå på. - Flere må gjøre som oss på sikt, spår Christin Sundal. (27.08.2008)

– Båtsalget går ned, akkurat som salget av boliger, biler og hytter. Alle som sier noe annet, lyver. Ved å fristille oss fra de forpliktelser det kun er å forhandle ett båtmerke, så minimerer vi vår egen risiko, uttaler Sundal til Tønsberg Blad. Tidligere i sommer varslet de at de ville fristille seg fra avtalen med Fairline og satse på flere båtmerker.

De understreker at selskapet ikke permitterer eller nedbemanner, men daglig leder Christin Sundal legger ikke skjul på at endringene kommer i kjølvannet av en høykonjuktur på hell. I følge Tønsberg Blad skal Fairline ha hatt en omsetning på drøyt 100 millioner kroner i fjor, noe som endte med resultatet på minus 2,3 millioner. Til sammenligning var omsetningen i rekordåret to år tilbake, nær 107 millioner med et resultatet på cirka. 4,8 millioner kroner.

Sundal avviser at Fairline har sagt opp avtalen med dem, og påpeker at de har vært den fjerde største forhandleren i verden.
– Vi har planlagt lenge å komme ut av avtalen. Det blir for kostbart å være tro mot bare et merke. Vi skal fortsatt satse på båter fra 40 fot og oppover, men vi vil ha flere ben å stå på. Flere må gjøre som oss på sikt, spår Christin Sundal, overfor Tønsberg Blad.

Les mer i Tønsberg Blad

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.