Litt spesielle annonser…

annonsene.jpg

To spesielle annonser på Finn.no.
To spesielle annonser på Finn.no

Litt spesielle annonser…

De ser flotte ut, disse to båtene som er lagt ut for salg på Finn.no. Men skinnet bedrar, det legger ikke eierne skjul på. Bare les annonsene selv.

Frode Bjerkaker, som Båtmagasinet har fulgt gjennom alle rettsinstansene, og som er drevet fra skanse til skanse med sin Laguna 900, har gitt opp kampen. Nå selger han båten, som i markedet burde ha en pris på 6-700.000 kroner, til høystbydende over 150.000. Båten er i følge IMCI og Det norske Veritas livsfarlig og ikke salgbar. Den har heller ikke dokumentasjonen i orden og kan derfor heller ikke selges uten sterke forbehold.

Båten har store sprekker og tar inn vann. Agder lagmannsrett er siste rettsinstans som påstår at den er transportskadet. De tekniske kontrollorganene kaller det tøv. Båten har alvorlige strukturelle skader som følge av dårlig håndverk da den ble bygget.

Her er Frode Bjerkakers annonse

Og sannelig finner vi enda en annonse i samme gate. En selger skal kvitte seg med sin 2007 modell Kloster Patrol. Listen over feil og mangler er lang som et vondt år. Selgeren skjuler ikke en detalj. Feil og mangler i hovedsak:
* Ankerbrønn og baugspyd, beslag og gjennomføringer, det elektriske opplegget, slanger og koblinger, fuging og sammenføyninger, isolasjon motor/motordeksel akter, lanterner og blant annet støp og krakeleringer.
Takstmannen skriver at hele båten bærer preg av et usedvanlig slett og amatørmessig arbeid hvor følgende er at dette fartøyet ikke er sjødyktig, slik regelverket krever.

Eierens kamp mot båtbyggeren, som skal være profesjonell, har ikke vært særlig fruktbar. Derfor tyr han til finn.no i håp om å bli kvitt farkosten.

Her er annonsen

 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.