Litt spesielle annonser…

annonsene.jpg

To spesielle annonser på Finn.no.
To spesielle annonser på Finn.no

Litt spesielle annonser…

De ser flotte ut, disse to båtene som er lagt ut for salg på Finn.no. Men skinnet bedrar, det legger ikke eierne skjul på. Bare les annonsene selv.

Frode Bjerkaker, som Båtmagasinet har fulgt gjennom alle rettsinstansene, og som er drevet fra skanse til skanse med sin Laguna 900, har gitt opp kampen. Nå selger han båten, som i markedet burde ha en pris på 6-700.000 kroner, til høystbydende over 150.000. Båten er i følge IMCI og Det norske Veritas livsfarlig og ikke salgbar. Den har heller ikke dokumentasjonen i orden og kan derfor heller ikke selges uten sterke forbehold.

Båten har store sprekker og tar inn vann. Agder lagmannsrett er siste rettsinstans som påstår at den er transportskadet. De tekniske kontrollorganene kaller det tøv. Båten har alvorlige strukturelle skader som følge av dårlig håndverk da den ble bygget.

Her er Frode Bjerkakers annonse

Og sannelig finner vi enda en annonse i samme gate. En selger skal kvitte seg med sin 2007 modell Kloster Patrol. Listen over feil og mangler er lang som et vondt år. Selgeren skjuler ikke en detalj. Feil og mangler i hovedsak:
* Ankerbrønn og baugspyd, beslag og gjennomføringer, det elektriske opplegget, slanger og koblinger, fuging og sammenføyninger, isolasjon motor/motordeksel akter, lanterner og blant annet støp og krakeleringer.
Takstmannen skriver at hele båten bærer preg av et usedvanlig slett og amatørmessig arbeid hvor følgende er at dette fartøyet ikke er sjødyktig, slik regelverket krever.

Eierens kamp mot båtbyggeren, som skal være profesjonell, har ikke vært særlig fruktbar. Derfor tyr han til finn.no i håp om å bli kvitt farkosten.

Her er annonsen

 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.