Lillesøster fra finske Suvi

Suvi_4750_SR_Duo_01_14_21779_4.jpg

ENKEL: Finske Suvi lanserer en 4.70 meter lang dagsturbåt, egnet for 40 hesters motor og fire personer.
ENKEL: Finske Suvi lanserer en 4.70 meter lang dagsturbåt, egnet for 40 hesters motor og fire personer.

Lillesøster fra finske Suvi

Finske Suvi lanserer 4750 SR DUO.

De finske Suvi-båtene, billigere og enklere versjoner bygget på tidligere Yamarin-skrog, er i ferd med å gjøre suksess.I Båtmagasinets oktoberutgave har vi en test av  Suvi 5700 SR DUO og omtaler den som komplett usminket. Det er akkurat det SUVI-båtene er, litt spartanske i sin utforming. Båtene henvender seg mer til den praktiske båtbruker enn til de som ønsker blantpolert gelcoat. Nå fortsetter Termalin Oy, et selskap som ble kjøpt opp av Yamarin-eieren Konekesko i 2008, lanseringer av flere modeller. Lillesøsteren Suvi 4750 SR DUO er klar for sjøsetting i sesongen 2014.

Klarer seg med 40 hk


Båten har en dobbel styrekonsoll og egner seg for fire personer. Suvi 4750 veier ikke mer enn 310 kilo og kan dermed oppnå en fin marsjfart på 23 knop med en 40 heseters motor og fire personer ombord. Kjører du alene vil den, i følge produsenten, ha en marsjfart på 28 knop. Prisen foreligger ennå ikke, men det er antatt at den
blir blant markedets rimeligste i klassen, ikke minst fordi den er rasjonelt og enkelt bygget og klarer seg godt med 40 hk. Solid rekke og dobbel konsoll med vindskjerm er standard. Det er godt med plass for oppbevaring om bord, ikke minst et 1.40 meter langt stuverom under benken.


SUVI 4750 SR Duo

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.