Lillesøster fra finske Suvi

Suvi_4750_SR_Duo_01_14_21779_4.jpg

ENKEL: Finske Suvi lanserer en 4.70 meter lang dagsturbåt, egnet for 40 hesters motor og fire personer.
ENKEL: Finske Suvi lanserer en 4.70 meter lang dagsturbåt, egnet for 40 hesters motor og fire personer.

Lillesøster fra finske Suvi

Finske Suvi lanserer 4750 SR DUO.

De finske Suvi-båtene, billigere og enklere versjoner bygget på tidligere Yamarin-skrog, er i ferd med å gjøre suksess.I Båtmagasinets oktoberutgave har vi en test av  Suvi 5700 SR DUO og omtaler den som komplett usminket. Det er akkurat det SUVI-båtene er, litt spartanske i sin utforming. Båtene henvender seg mer til den praktiske båtbruker enn til de som ønsker blantpolert gelcoat. Nå fortsetter Termalin Oy, et selskap som ble kjøpt opp av Yamarin-eieren Konekesko i 2008, lanseringer av flere modeller. Lillesøsteren Suvi 4750 SR DUO er klar for sjøsetting i sesongen 2014.

Klarer seg med 40 hk


Båten har en dobbel styrekonsoll og egner seg for fire personer. Suvi 4750 veier ikke mer enn 310 kilo og kan dermed oppnå en fin marsjfart på 23 knop med en 40 heseters motor og fire personer ombord. Kjører du alene vil den, i følge produsenten, ha en marsjfart på 28 knop. Prisen foreligger ennå ikke, men det er antatt at den
blir blant markedets rimeligste i klassen, ikke minst fordi den er rasjonelt og enkelt bygget og klarer seg godt med 40 hk. Solid rekke og dobbel konsoll med vindskjerm er standard. Det er godt med plass for oppbevaring om bord, ikke minst et 1.40 meter langt stuverom under benken.


SUVI 4750 SR Duo

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.