Likevel ikke henlagt

Likevel ikke henlagt

Nå blir det slutt på forskjellsbehandling i vannscootersakene.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch slår fast at det ikke er holdepunkter som tilsier at etaten i dag har adekvat grunnlag for å la være å straffeforfølge ulovlig bruk av vannscootere.

   Med en moderne vannscooter, med en støysvak 4-takstsmotor, ble Joakim Verdich stoppet den 26. juli 2012 og anmeldt i Arendal. Nøyaktig en uke senere ble  Ekornes stoppet og bøtelagt i Ålesund på en helt lik farkost men nektet å vedta boten. Verdich måtte møte i tingretten 28. september i fjor og ble idømt bot, mens Ekornes fikk saken uventet henlagt fra påtalemyndigheten den 30. januar i år.

Forelegg til Ekornes

Men så blir det ikke henleggelse likevel. Politiet har nemlig sendt nytt brev til Jens-Tore Ekornes der de skriver at saken har vært tatt opp av Riksadvokaten  etter henvendelse fra Båtmagasinet om ulik behandling på rettsområdet. Statsadvokaten i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane har derfor besluttet å omgjøre henleggelsen og gitt ordre om å utstede nytt forelegg i saken.

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.