Lekker sportscruiser fra Italia

Lekker sportscruiser fra Italia

Italienske Absolute feirer sitt tiårsjubileum med å lansere en åpen 40-fots sportscruiser.

Av Lars Kristian Larsen

-I år er det 10 år siden Sergio Maggi and Marcello Bè etablerte den italienske premiumprodusenten Absolute for å ta opp kampen med de kjente luksusbåtmerkene i Ferretti og Azimut-Benetti gruppene. Absolute er fortsatt en uavhengig aktør på markedet, og snart lanserer de hva som blir verftets jubileumsmodell, nemlig sportscruiseren 40 STL - Sport Line, skriver den norske importøren Italmarin i en pressemelding.

Blir toppløs
Hardtop og bakvegg har lenge vært fokuset hos italienerne, men med 40 STL går Absolute tilbake til ”røttene”. Designmessig er likevel endringene store i forhold til tidligere modeller som Absolute 39 og 41, og nyheten blir bygget på skroget fra den nye 40-serien.

Under dekk vil båten leveres med salong med dinette, stor bysse, baderom med separat dusjløsning og to store lugarer. Uteplassen utrustes med wetbar, grill og spiseplasser for ti rundt et utfellbart bord. Sportscruiseren vil ha solsenger både på akterdekk og fordekk, som seg hør og bør for en solskinnsbåt fra Italia. Absolute 40 STL kan utstyres med hard biminitopp med kalesjevegger som tilvalg. Noe som kan være aktuelt spesielt for norske kunder.

– Absolute er kjent for sine allværsbåter, så det er spennende at de nå på nytt ønsker å fokusere på åpen løsning. 40 STL blir etter alt å dømme en linjelekker og sjødyktig båt i likhet med de foregående 40-modellene, sier daglig leder hos importøren Italmarin, Bjørn Vidar Lund.

Motoralternativene er fortsatt uklare, men nyheten vi trolig utstyres med 2 x Volvo Penta D4-300 på drev eller Volvo’s IPS 400. Cruisingfarten vil ligge mellom 28-32 knop, med toppfart rundt 37 knop. Absolute 40 STL vil trolig koste i overkant av 3 millioner kroner. www.italmarin.no

Absolute 40 STL skal avdukes under Cannes Boat Show i september.

Tekniske data Absolute 40 STL
Lengde: 12,1 m
Bredde: 4,0 m
Køyer: 4 + 2
Maks antall pers: 10
CE-kategori: B
Mer info: www.italmarin.no
 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.