Leketøy med sprut i

Leketøy med sprut i

Vil du ta oppmerksomheten fra kitere, toppløse damer og brettkjørere på stranda? Her er løsningen.

Av Lars Kristian Larsen

Prinsippet bak JetLev er bygget på enkel fysikk. En ti meter lang slange er koblet til en tre meter lang ”båt” som er utstyrt med en pumpemotor som yter 250 hk. Denne suger opp vannet til dysene som sitter på en bæresele på pilotens rygg. Trykket fra dysene er nok til å løfte føreren åtte og en halv meter opp i lufta. Marsjfarta er 35 kilometer i timen, og maks vekt er 250 kilo.

Se den utrolige videoen:

Det er tyske ingeniører i selskapet MS Watersport som har konstruert nyvinningen. I følge dem skal det kun ta seks minutter før hvermannsen mestrer leketøyet som er konstruert i 100 prosent karbon.

I motsetning til tradisjonelle Jetpack der piloten flyr rundt med en solid tank med rakettbrennstoff på ryggen klarer man seg her med vann. Det skulle i alle fall i teorien være langt sikrere.


BÅT: En båt med en solid pumpemotor sørger for å frakte vann fra sjøen og opp i dysene.

Sikkert er det også at prisen er høy. Den ene Jetleven som foreløpig er til salgs koster rett i overkant av én million kroner.  Kjøp Jetleven HER.

70 eksemplarer av luksusleketøyet er nå produsert. De skal i første omgang leies ut.

Les mer på produsentens hjemmesider.

(26.05.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.