Lang messeluksus

Lang messeluksus

Torsdag til søndag braker det løs for årets båtmesse i Pollen i Arendal, som i år blant annet kan by på 95 fot med luksus blant sine 135 utstilte båter. (20.05.09)

Av Therese Vågen

Princess 95 MY er nemlig en av båtene som skal stilles ut under Sørlandets Båtmesse, som i år avvikles for 29. gang. Til sammen er det i år over 400 meter brygge med 135 båter på vannet med stort og smått, i tillegg til 35 stand fordelt på 62 utstillere.

Mindre messe
Selv om messen er noe mindre enn under toppårene i båtbransjen lover arrangørene at årets messe likevel blir bred og variert. 
- Det blir mulighet til å få med seg de fleste båtmerker som selges i Norge, og det finnes båter for enhver lommebok og kredittkort.

Messemagnet
En av publikumsmagnetene blir nok den nevnte Princess 95MY, som er 30 meter lang, sju meter bred og veier 94 tonn. Og selv om du trolig nok ikke har råd til å bla opp med 65 millioner kroner for denne båten, dessuten er den allerede solgt, kan det kanskje være andre båter som er av interesse på messa.

Folkefest
- Vi skal også i år skape en folkefest i Pollen, og jeg gleder meg til å vise frem alt det spennende vi har å by på. Selv om det blir en noe mindre messe, blir den ikke mindre interessant. Messen stiller forventningene til de som er ute etter luksus, og de som er ute etter å kjøpe en båt til familien eller seg selv, sier messesjef Cathrine Coucheron Berli.

Miljøprofil
Også i år satser arrangørene på underholdning fra flytescenen, med kåring av Mesternes Mesterlag som nytt innslag og en premie på 10.000 kroner. I tillegg blir det som vanlig sang, musikk, oppvisninger og annen moro fra scenen. Messen satser denne gangen også på en sterkere miljøprofil og kildesortering under messedagene.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.