Kostbar fyllekjøring i båt

Kostbar fyllekjøring i båt

En mann fra Brønnøysund er dømt til 18 dagers betinget fengsel pluss en bot på 15 000 kroner for å ha ført båt med 1,65 i promille. Mannen må også betale 2000 kr i saksomkostninger.

Av Lars Kristian Larsen

Det var natt til søndag 17. oktober i fjor at brønnøymannen bestemte seg for å ta båten hjem etter en fuktig tur på byen, skriver banett.no. Mannen hevder at han tok piratdrosje en del av veien hjem fra Brønnøysund sentrum til sin bopel.

Retten fester ikke lit til dette da båten ble funnet med varm motor ved brygga til den nå domfelte mannen.

Ingen har sett mannen føre båten i beruset tilstand, men det faktum at båten ble funnet med varm motor ved domfeltes brygge kort tid etter at politiet fikk melding, er blant bevisene som tingretten har lagt til grunn for domsavsigelsen i saken.

Blodprøven som ble tatt samme natt viste at mannen hadde en promille på 1,65. Mannen slipper soning ettersom fengselsstraffen på 18 dager er gjort betinget. Men boten på 15000 kroner og saksomkostningene på 2000 kr må betales.

Promillegrensa på sjøen er 0,8.

(07.04.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.