KNBF skiftet president i all stillhet

Olsen_Egil_Kr_2014.jpg

KONSTITUERT: Egil Kr. Olsen har overtatt som president i KNBF etter Kai Schøne.
KONSTITUERT: Egil Kr. Olsen har overtatt som president i KNBF etter Kai Schøne.

KNBF skiftet president i all stillhet

Båtmagasinet er tirsdag kveld gjort kjent med at forbundsstyret i KNBF har skiftet president i det stille. Det var på et ekstraordinært forbundsstyremøte 10. januar at visepresident Egil Kr. Olsen overtok lederposisjonen etter Kai Schøne som trakk seg med umiddelbar virkning.

I en kort redegjørelse fra KNBF er presidentskiftet ikke begrunnet. Det slås bare fast at visepresident Egil Kr. Olsen ble av et enstemmig forbundsstyre konstituert som fungerende president frem til første ordinære Båtting.

Olsen kommer fra Stavanger og Dusavik båtforening. Han har lang fartstid i KNBF, både som styremedlem i region Sør, som regionleder og derved også som styremedlem i forbundsstyret. Han har vært medlem av og leder i flere av komiteene i KNBF. Som ny visepresident valgte det ekstraordinære styremøtet Jan Inge Kleppevik, også han med lang fartstid i organisasjonen, blant annet som leder for region vest.
Ingen begrunnelse
I håp om å få en begrunnelse for det plutselige presidentskiftet har Båtmagasinet i kveld gjort gjentatte forsøk på å få kontakt med den nye presidenten. Så langt har vi ikke lykkes. Derimot har vi hatt kontakt med den avgåtte presidenten, som for tiden befinner seg i Brasil, uten at det bringer oss noe nærmere en forklaring på hva som har skjedd i forbundsstyret. Kai Schøne ønsker nemlig ikke å kommentere saken.
Skifte i det stille
KNBF har altså vært ledet av ny president i ti dager uten at medlemmene har fått noen form for informasjon. Generalsekretær Reidar Kjelsrud vil heller ikke kommentere den aktuelle situasjonen, men sier han må forholde seg til sitt nye forbundsstyre.
Snudde i fanesaken
Det var i slutten av november Båtmagasinet kunne fastslå at KNBF hadde snudd i en av sine store fanesaker de siste årene. Etter flere års kamp for å få et vestpåbud i Norge, sa forbundsstyret plutselig nei til påbud. Generalsekretær Reidar Kjelsrud sa i en kort kommentar til Båtmagasinet etter styremøtet at han forholder seg til det vedtaket som er gjort i styret og henviste til forbundsstyrets leder. Vi spurte da Kai Schøne om hvorfor denne plutselige helomvending:
-Det er riktig at vi gjennom flere år har hatt en klar holdning til et vestpåbud, men likevel har vi aldri diskutert en felles holdning til saken i vårt styre.  Nå som saken igjen skal opp i Stortinget fant jeg det riktig å få holdningen forankret blant styrets medlemmer. Det ble, litt overraskende må jeg tilstå, en diskusjon om temaet. Jeg valgte derfor til slutt å gjennomføre en avstemning. Konklusjonen er et enstemmig vedtak der KNBF ikke vil gå inn for vestpåbud.

Med andre ord, det kan ikke herske noen tvil om at det hersker indre uoverenstemmelser i organisasjonen for tiden. 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.