Klart for stor messehelg

Klart for stor messehelg

Har du planer om ny båt? Nå kan du se båtene i sitt rette element. Kommende helg blir det nemlig flytende båtmesse både i Oslo og Sandnes.

Av Lars Kristian Larsen

204 meter flytebrygger er på plass på Tjuvholmen i Oslo. Her skal det arrangeres flytende båtmesse for første gang denne helga.

-Responsen har vært enormt bra. Så langt har vi fått betaling for 91 ulike båter, sier messegeneral Marius Kragstad til Båtmagasinet.

Han er ansvarlig for den nyetablerte båtmessa på Tjuvholmen, som ligger an til å nå målet om hundre utstilte båter.

Se alle årets båtmesser

Stort behov
-Det har vært et veldig sug etter noe sentrumsnært. Vi i båtbransjen har relativt tøffe tider, og må derfor se på nye ideer. Denne messa er sentrumsnær og gratis. Målet er å tiltrekke nye mennesker ved å skape en hyggelig ramme i trivelige omgivelser, sier Kragestad.

Med båter som Hydrolift, Targa, Riva, Princess, Nor-Tech og Ferretti skulle man tro at det lå an til en virkelig eksklusiv high-end-messe. Det er ikke meningen, i følge arrangøren.

-Vi har ikke ønsket å ha noe eksklusivt arrangement. Dette skal være ei messe for folket. Det er litt tilfeldig at så mange av de litt mer eksklusive merkene har meldt seg på, sier Kragestad.

Messa åpner torsdag, og varer til søndag.

- Nå er jeg veldig spent. Det er et stort prosjekt, og det er er første året vi arrangerer. Vi har kontroll på sponsorer, brygger og båter. Vi har ikke kontroll på været, men vi håper på sol, sier den blide messearrangøren.

Mer info på www.osloboatshow.no

Messe i Sandnes
Også på Vestlandet blir det båtmesse denne helga. Sandnes båtmesse arrangeres også for første gang. Over 80 båter skal stilles ut i Vågen i Sandnes. I tillegg til båtene i sjøen blir det messetelt på hele 700 kvadratmeter. Lørdag kveld blir det gladjazz i teltets serveringsområde.

-Vi ligger veldig godt an. Til og med været ser ut til å bli bra, sier arrangør Bengt Magnussen til Båtmagasinet.

Det er folkene bak tidligere Stavanger båtmesse som nå har flyttet arrangementet til Sandnes.
Vågen blir smekkfull denne helga, og messa er fulltegnet. Mange store båter har meldt sin ankomst. Blant annet kan man ta en nærmere titt på Flemming 65, Clipper 60 og den nye Sealine SC42. 

Seilinteresserte bør kjenne sin besøkelsestid. I motsetning til de fleste andre båtmesser i Norge har Sandnes båtmesse nærmere 50 prosent seilbåter.

Et av trekkplastrene, i tillegg til båter og utstyr, er redningsøvelsen med SeaKing fra 330 skvadronen på Sola.

Messa holder åpent fra fredag kl 14 til søndag klokken 18.
Mer info på www.stavangerbaatmesse.no
 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.