Klart for flytende båtutstilling i Oslo

324-22d6fa67b3b31c6f6757c4e7bcbc4eb8.jpg

NYE NYTT: Mange båter og spennende nyheter på "Båter i sjøen" som åpner på Aker brygge torsdag.
NYE NYTT: Mange båter og spennende nyheter på "Båter i sjøen" som åpner på Aker brygge torsdag.

Klart for flytende båtutstilling i Oslo

265 båter er på plass, blant dem 40 nyheter, noen riktignok mer nyheter enn andre. I tillegg er 50 utstillertelt slått opp på bryggekanten.

En samlet bransje kan vise til 15 % økning i salget de to siste årene. Cirka 60 % av båtene som er utstilt på Båter i sjøen tilhører den kategorien det selges mest av, nemlig båter i størrelsen 4-7 meter og i prisklasse inntil 700.000. Konstituert leder i Norboat, Leif Bergaas, venter at den gode at salgstakten holder seg.
Tror på go´vær
-  Det er ingenting som tyder på at sommeren er over – både storm.no og yr.no melder at vi får fine dager på Aker Brygge og dermed kanskje en kjempeavslutning på båtsesongen, sier Bergaas.
Båter i sjøen er Skandinavias største flytende båtmesse, og en strategisk viktig arena for både norsk og internasjonal båtbransje.
Ta med familien
Beliggenheten midt i hjertet av hovedstaden, publikumsrabatter på kafeer og restauranter, to timer gratis parkering i samarbeid med Europark i Aker brygge P-hus og familieunderholdning vil gjøre messen maksimalt tilgjengelig, sier en forventningsfull arrangør. Dørene åpnes torsdag 3. september klokken 11.00, og stenges søndag 6. september klokken 18.00.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.