Klart for flytende båtutstilling i Oslo

324-22d6fa67b3b31c6f6757c4e7bcbc4eb8.jpg

NYE NYTT: Mange båter og spennende nyheter på "Båter i sjøen" som åpner på Aker brygge torsdag.
NYE NYTT: Mange båter og spennende nyheter på "Båter i sjøen" som åpner på Aker brygge torsdag.

Klart for flytende båtutstilling i Oslo

265 båter er på plass, blant dem 40 nyheter, noen riktignok mer nyheter enn andre. I tillegg er 50 utstillertelt slått opp på bryggekanten.

En samlet bransje kan vise til 15 % økning i salget de to siste årene. Cirka 60 % av båtene som er utstilt på Båter i sjøen tilhører den kategorien det selges mest av, nemlig båter i størrelsen 4-7 meter og i prisklasse inntil 700.000. Konstituert leder i Norboat, Leif Bergaas, venter at den gode at salgstakten holder seg.
Tror på go´vær
-  Det er ingenting som tyder på at sommeren er over – både storm.no og yr.no melder at vi får fine dager på Aker Brygge og dermed kanskje en kjempeavslutning på båtsesongen, sier Bergaas.
Båter i sjøen er Skandinavias største flytende båtmesse, og en strategisk viktig arena for både norsk og internasjonal båtbransje.
Ta med familien
Beliggenheten midt i hjertet av hovedstaden, publikumsrabatter på kafeer og restauranter, to timer gratis parkering i samarbeid med Europark i Aker brygge P-hus og familieunderholdning vil gjøre messen maksimalt tilgjengelig, sier en forventningsfull arrangør. Dørene åpnes torsdag 3. september klokken 11.00, og stenges søndag 6. september klokken 18.00.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.