Klart for finalerunden

Farsund_3.jpg

BÅTMAGASINFLAGGET: Hvor skal flagget vaie i år? Seks finalister er klare i kåringen av "Årets Gjestehavn 2015".
BÅTMAGASINFLAGGET: Hvor skal flagget vaie i år? Seks finalister er klare i kåringen av "Årets Gjestehavn 2015".
Årets Gjestehavn 2015

Klart for finalerunden

Vil du ha innflytelse på kåringen av «Årets Gjestehavn 2015» må du gå gi din stemme innen 25. oktober. Du har valget mellom seks finalister.

Blant 27 forslag har seks havner kommet til den store finalen. Avstemmingen skjer på SMS, send kodeord HAVN (og det aktuelle nummer) til 1901. De seks er Værlandet (HAVN kodeord 1), Arendal (HAVN kodeord 2), Stavern (HAVN kodeord 3), Grimstad (HAVN kodeord 4), Bekkjarvik (HAVN kodeord 5) og Kulleseidkanalen (HAVN kodeord 6).
Alle finalistene er presentert i denne rekkefølge i Båtmagasinet nr. 10 som nå er i handelen. Vi må gjøre oppmerksom på at det har sneket seg inn en trykkfeil her. I presentasjonen av Arendal (kodeord 2) har Stavern sneket seg inn, men det er feil. Alle som trykker kodeord 2 stemmer på Arendal. Den samme feilen gjentar seg i presentasjonen av Kulleseidkanalen. Sender du kodeord 6, stemmer du på Kulleseidkanalen og ikke Stavern.
I reportasjen ser du et bilde av hver enkelt havn og en medfølgende kort presentasjon. Følger du denne rekkefølgen, gir du uansett din stemme via SMS til din favoritthavn.
Værlandet


VÆRLANDET GJESTEHAMN: Værlandet Gjestehamn ligger vakkert til i indrefileten av norsk natur, med det kjente landemerket Alden, “Norskehesten”, som nærmeste nabo. De siste årene er det foretatt en grundig oppgradering av gjestehavnen, blant annet med nytt kaianlegg, nytt sanitæranlegg, strømanlegg og ny kro med god mat for sultne båtfolk. Selv om alle fasiliteter er i orden, er det likevel det hyggelige og gjestfrie vertskapet som gjør et besøk til Værlandet til en unik opplevelse.
For å stemme på Værlandet, send kodeord HAVN 1 til 1901.
Arendal

ARENDAL: I år har Arendal gjestehavn hatt besøk av 5500 betalende båter med strålende fornøyde gjester. Mye skryt får havnevertene for jobben de gjør. Toaletter og dusjer er alltid rene og delikate. På kveldene er det arrangert litt musikk for gjestene, med servering av mat og drikke. Barna i havnen har tilbud om å være med vitensenteret i Arendal. Arendal er havna med utrolig god service, gode havneverter som alltid er til stede. Det er folk som skaper atmosfære og stemning, og i år synes mange båtgjester som har henvendt seg til Båtmagasinet at havnevertene har tatt servicen til et nytt nivå.
For å stemme på Arendal, send kodeord HAVN 2 til 1901.
Stavern

STAVERN: Mye positivt har skjedd i Stavern gjestehavn i den siste tiden. Båtfolket føler seg velkommen til en sjarmerende by som tilbyr gode opplevelser.  Havna ytterst i Larviksfjorden har fått en særdeles serviceinnstilt havnevert. Gjestehavnen er godt tilrettelagt for båtfolket, med alle tilbud i eget servicebygg.  På Jacobsens brygge ved Redningsselskapets base er det bunkring, og i havneområdet er det tømmestasjon for septik. 
For å stemme på Stavern, send kodeord HAVN 3 til 1901.
Grimstad

GRIMSTAD: Gjestehavnen i Grimstad er etter vår oppfatning alle gjestehavners mor under ledelse av havnesjef Inge Ludvigsen. Havnen var først ute med ekstremt målrettet kundeservice og flotte fasiliteter for båtfolket og burde vært kåret til Årets Gjestehavn for mange år siden. Til tider har det vært mellom 120 og 150 båter i gjestehavna hver natt i fellesferien. Mange har meget gode opplevelser i Grimstad der det alltid og uansett har vært plass til én til.
For å stemme på Grimstad, send kodeord HAVN 4 til 1901.
Bekkjarvik

BEKKJARVIK: I Bekkjarvik på Selbjørn i Austevoll kommune har gründeren Inge Halstensen bygget gjestehavn bak en ny molo, og utvidet kjøpesenteret kraftig. Idylliske Bekkjarvik har dermed stor gjestehavnkapasitet rundt et meget flott anlegg, der gjestgiveriet inngår som en attraksjon for matglade båtfolk. Bekkjarvik satser målrettet på båtturisme, og kan tilby et svært moderne anlegg med førsteklasses fasiliteter. Bekkjarvik ble også Årets Gjestehavn i 2007.
For å stemme på Bekkjarvik, send kodeord HAVN 5 til 1901.
Kulleseidkanalen

KULLESEIDKANALEN: Gjesteplassene i Kulleseidkanalen ligger ved inngangen fra øst. Med sin lune havn er Kulleseidkanalen flittig brukt av båtturistene. Kanalen ble bygd på 1800-tallet for å lette båtenes ferd mellom østsiden og vestsiden av Bømlo. I dag er kanalen et turiststed, med kafé og dagligvareforretning i nærheten. Attraksjon for noen er Kulleseid Telegrafstasjon som ble opprettet i 1857 - det eldste telehuset i Norge og «juvelen» i Telenor sin verneplan for bygg og installasjoner. Havnen har eget utested med som inviterer til revyer, konserter og dans.
For å stemme på Kulleseidkanalen, send kodeord HAVN 6 til 1901.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.