Klappet og klart for VM-runde i Tønsberg

IMG_4263.JPG

GJESTEHAVN: Tønsberg gjestehavn er i ferd med å fylles opp av skuelystne båtfolk. I helgen blir det båtrace for alle pengene. Foto: Amund Rich. Løken.
GJESTEHAVN: Tønsberg gjestehavn er i ferd med å fylles opp av skuelystne båtfolk. I helgen blir det båtrace for alle pengene. Foto: Amund Rich. Løken.

Klappet og klart for VM-runde i Tønsberg

Båtfolket er i ferd med å strømme til Tønsberg. Det er temmelig fullt i gjestehavnen allerede, men båtfolket har en spesiell evne til å hjelpe hverandre, så plass blir det også til båter som kommer ut over dagen og kvelden. Det er ventet totalt mellom 30 og 50.000 mennesker til Vestfolds båtby nummer én denne helgen.

Båtmagasinet har fått flere henvendelser fra folk som har tenkt seg til Tønsberg med båt i helgen, og de fleste spør om det mulig å ta seg inn til gjestehavna gjennom kanalen.
Arrangøren sier til Båtmagasinet at det ikke er noen ting i veien for at båtfolket følger racet langs banen, men det er viktig at alle forholder seg til henvisninger fra arrangørbåtene som bærer blått flagg, sier presseansvarlig Joyce Christine Andersen. Det eneste man skal passe på er tidspunktene for åpning av kanalbroen. Noen åpninger er innstilt som følge av racet. Broen åpner seg ikke fredag 31. juli kl. 18.00, lørdag 1. august kl. 14.00 og 18.00 og søndag 2. august kl. 16.00. Hun understreker at det er viktig at båtfolket følger anvisningene fra arrangørbåtene med blå flagg.

FØLG ANVISNINGER: Følg instrukser fra skilt og arrangørbåter med blått flagg.
FØLG ANVISNINGER: Følg instrukser fra skilt og arrangørbåter med blått flagg.

Det vil ikke bli anledning til å legge seg på utsiden av moloen i gjestehavnen på grunn av racet. Dager med race er det heller ikke anledning til å ligge langs bryggene i Tønsberg, men her er det åpent for nattfortøyning.
"Alt under kontroll"
-Alt under kontroll, sier en lett stresset VM-admiral Frode Sundsdal tik Båtmagasinet i hektiske morgentimer fredag. Her er Frode sammen med sponsorsjef Kurt H. Zeiner som er meget fornøyd med det lokale næringslivs oppslutning om gigantarrangementet. Alt ligger til rette for en spektakulær VM-runde i Formel 2 og nye forsøk på å slå fartsrekorden på 188 km/t. Sannsynligvis får vi også se Frode Sundsdal på startstreken når det skal jaktes på fartsrekord.

RETT FØR: Stille før stormen i Tønsberg i formiddagstimene i dag. Det er ventet mellom 30 og 50.000 mennesker til VM-racet. Foto: Amund Rich. Løken.
RETT FØR: Stille før stormen i Tønsberg i formiddagstimene i dag. Det er ventet mellom 30 og 50.000 mennesker til VM-racet. Foto: Amund Rich. Løken.

Publikumsvennlig race
Fredag skal det også kjøres et publikumsvennlig Match-race på en spektakulær kortbane der to og to kjører mot hverandre etter utklassingsprinsippet. Til slutt blir det en frisk finale mellom de to beste.
Selve VM-runden finner sted med inneledende runder lørdag og finale søndag. Det er svensken Pierre Lundin som så langt i år leder VM år, fulgt av tyskeren Nick Bisterfeld og Matt Palfreyman fra England. Nevnte Rupp Temper ligger på en foreløpig åttende plass, mens Mette B. Bjerknes er på en god 13. plass. Pål Virik Nilsen er i angrepsposisjon fra en 16. plass, tett fulgt av Tobias Munthe-Kaas på 18. plass. Mye kan endre seg etter helges heat i Tønsberg.
VM-RUNDE: Det blir fart og spenning hele helgen i gjennom i Tønsberg.
VM-RUNDE: Det blir fart og spenning hele helgen i gjennom i Tønsberg.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.