Kjørte stjålet båt rett på land

Kjørte stjålet båt rett på land

En mann er kjørt til sykehus og en omfattende leteaksjon er avblåst etter at en stjålet båt ble kjørt rett på land ved Brekkestø i Lillesand. (23.06.09)

Av Therese Vågen

Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon med søk i sjøen etter båtulykken, men denne ble avblåst etter rundt to timer uten resultat.

- Det er et begrenset område. Vi har søkt med dykkere i sjøen, helikopter har fløyet over, og båter har undersøkt området. Ut fra dette, samt vitneobservasjoner, stiller vi oss tvilende til at det var noen andre personer i båten, sier operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet utelukker likevel ikke at det kan ha vært nok en person om bord i båten som har stukket fra ulykkesstedet. Den stjålne båten, en Buster XL med 90 hk motor, viste seg å være stjålet fra Fevik i Grimstad. Like over klokka 09 tirsdag morgen braste båten rett på land ved Brekkestø Landhandel, kjørte over en annen båt før den traff en fjellvegg og ble liggende på veien ned til brygga.

Mannen i 20-årene som ble brakt til Sørlandet sykehus etter kollisjonen skal ha blødd kraftig og være lettere omtåket, men skal i følge politiet ha sluppet fra ulykken kun med lettere skader. Mannen betegnes som en kjenning av politiet, og det foreligger mistanke om promille.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.