Kjøper seg fri fra båtpussen

Kjøper seg fri fra båtpussen

Stadig flere båteiere overlater båtpussen og vinteropplaget til profesjonelle. Tønsberg Blad har regnet ut at det fort kan koste 20.000 kroner å sette bort hele jobben.

Flere firmaer i Tønsberg-distriktet tilbyr opplag og service i full skala. Men de gjør det ikke gratis. Å sette bort opplaget kommer fort opp i femsifrede beløp avhengig av båtens størrelse.

– Det er en klar økning av båteiere som vil ha "full pakke", sier Geir Sande i Vallø Motor. "Full pakke" innebærer at båteieren leverer fra seg båt og nøkkel om høsten og får den tilbake om våren, fiks ferdig og sjøsatt.

Både Sande og Truls Rummelhoff i Dockside Marina på Sjøsenteret Vallø mener økt velstand er en medvirkende årsak til at de får stadig flere kunder som ikke tar båtpussen selv. Opptak, service, konservering inkludert vasking, polering, stoffing og utsetting kan for en 25 fot stor båt komme på godt over 20.000 kroner. Innendørs lagring koster noen lapper ekstra.

Les mer i Tønsbergs Blad...

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.