Kaller tilbake sjøkart

NV_kart001.jpg

NYTT I NORGE: Nautisk fritid, her representert ved daglig leder Tore Myrvang, er norsk importør av de tyske NV-kartene.
NYTT I NORGE: Nautisk fritid, her representert ved daglig leder Tore Myrvang, er norsk importør av de tyske NV-kartene.

Kaller tilbake sjøkart

Den nye kartserien for området fra svenskegrensa til Haugesund inneholder alvorlige feil.

Det er kartene fra tyske NV Verlag som nå kalles tilbake i sin helhet. Kartene ble introdusert på det norske markedet i år, og består av en kartserie bestående av tre mapper, som totalt dekker fra svenskegrensa til Haugesund. Dataene i kartet er kjøpt fra Kartverkets sjødivisjon, og er således de samme som Kartverkets egne hovedkart og havnekart. Mappene inneholder overseilingskart, hovedkart i målestokk 1:40 000, samt de nevnte havnekartene. Kartene dekker Oslo- Kragerø, Kragerø-Flekkefjord, og Flekkefjord-Haugesund.

Nå kalles alle kartene tilbake grunnet alvorlige feil.

-Feilen skyldes feil i rådataene fra det norske Kartverket. De inkorrekte dataene ble levert som en oppdatering like før trykking, skriver NV Verlag i en pressemelding.

TILBAKEKALLES: Kartserien bestående av tre mapper kalles nå tilbake grunnet feil.

Feilen fører til at mange sjømerker (staker og bøyer) er forsvunnet fra kartlagene som har målestokk 1:40 000. På kartene med lavere målestokk skal datene være korrekt.

- NV Verlag er av den oppfatning at bruk av kartene kan føre til alvorlig navigasjonsfeil.

Nye kart gratis
Forlaget oppfordrer alle som har kjøpt kartene til å levere dem inn der de ble kjøpt. Kunder vil da få erstattet kartene med nye, og korrekte kart. Kartene kan også sendes til NV Verlag i Tyskland, som vil sende nye i retur.

Disse kartene inneholder alvorlige feil:

  • nv charts Combipack NO1, Norge Oslofjord til Kragerö.
  • nv charts Combipack NO2, Norge Sörlandet, Kragerö til Flekkefjord.
  • nv charts Combipack NO3, Norge Sörvestlandet, Flekkefjord til Haugesund.
    nv charts Norway SD / microSD card.

Mer info: www.nv-verlag.de

 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.