Kåret til årets båt i Europa

Kåret til årets båt i Europa

De norske båtene Marex ACC 370 (bildet) og Windy 44 Chinook er kåret til "European Poweboat of the Year". (19.01.09)

Av Therese Vågen

Kan bli årets båt i Europa

European Powerboat-logo

Windy Chinook

 

 

Windy 44 Chinook

Marex ACC 370 vant kategorien for båter opptil 40 fot, mens Windy 44 Chinook måtte dele tittelen med Ferretti 470 i kategorien motorobåter opp til 50 fot. Utmerkelsene ble delt ut under båtmessa i Düsseldorf etter at nominasjonene ble offentliggjort tidligere i vinter.

Det er journalister fra en rekke europeiske båtblader som utgjør juryen som kårer European Motorboat of the Year. Blant båtbladene som sitter i juryen er Boote fra Tyskland, Båtnytt fra Sverige, norske Båtliv, Barche a Motore fra Italia, Vene fra Finland, Waterkampioen fra Holland, Yate fra Spania, Neptune fra Frankrike , Marina fra Sveits og Yacht Revue fra Østerrike.

Askeladdens Commuter 11, som forøvrig ble kåret til messens båt under fjorårets Sjøen for Alle, var også nominert, men nådde ikke opp i konkurransen denne gangen.

European Powerboat of the Year opptil 30 fot:
Bavaria 30 sport HT

European Powerboat of the Year opp til 40 fot:
Marex 370 Family Cruiser

European Powerboat of the Year opptil 50 fot:
Ferretti 470 og Windy 44 Chinook (lik poengsum)

European Powerboat of the Year over 50 fot:
Mochi Dolphin 54 Fly 

Linssen Grand Sturdy 40.9 vant tittelen i spesialklassen.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.