Jubileumsbåt fra Vågen

V421.JPG

JUBILEUMSMODELL: Slik ser den ut, den nye Vågen 42 Fly.
JUBILEUMSMODELL: Slik ser den ut, den nye Vågen 42 Fly.

Jubileumsbåt fra Vågen

Slik ser den ut, den splitter nye Vågen 42 Flybridge. Båten er ”jubileumsgaven” fra det tradisjonsrike båtbyggeriet som nå fyller 30 år.

For over 30 år siden startet Malvin Knutsen sitt liv som båtbygger hos Kjøpstad Båt. I 1983 grunnla han Vaagen Boats sammen med sin bror Jan.

I 30 år har han levert arbeider ikke mange tar etter ham, skriver Vaagen Boats på sin hjemmeside, og kaller han en tusenkunstner.

”Malvin” ble navnet
”Malvin” ble derfor det helt naturlige navnet på den nye Vaagen 42 Flybridge, en jubileumsmodell som akkurat har sett dagens lys i anledning båtbyggeriets 30 års jubileum.

Vi er skikkelig stolte av den nye båten vår, sier daglig leder Hanne Marit Leikvoll (bildet under).

   Jubileumsmodellen bygger på Vaagen 42 cruiser. Båten er utviklet i tett samarbeid med Alvestad Art. Rominndelingen er i hovedtrekk de samme som i den tidligere versjonen, men både cruiseren og den nye flybridgebåten har fått bedre plassutnyttelse ved at alle skott er flyttet. Førerplassen er helt ny. I tillegg til flybridgen er den nye buede frontruten det mest i øyenfallende på båten.

- Skikkelig fornøyd
-I den nye serien har vi etterstrebet å kombinere produksjonskriterier sammen med brukervennlighet. Vi er skikkelig fornøyd, sier Hanne Marit. Hun er stolt av at kvalitet har vært en grunnleggende forutsetning for båtbygging på Gossen gjennom de siste 30 årene.

Og Malvin sjøl, mannen som båten har fått sitt navn etter, sier til Romsdals Budstikke;

- Det er fantastisk at vi har fått til en slik båt, og jeg er nok litt stolt over at den har fått mitt navn. Det ligger både følelser og stolthet i et slikt produkt, innrømmer Malvin

 

Bygger på kontrakt
Vaagen 42 Flybridge er bygd for et selskap for videresalg, som et prosjekt i anledning jubileet. Prisen er på 3,2 millioner kroner, sier Leikvoll.

- Vi bygger gjerne flere av denne typen, men bare på kontrakt. Vi har flere aktuelle kunder. Vi brukte to år på å bygge den første. De neste skal vi nok klare på noen få måneder, sier Jan Knutsen.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.