Italienske linjer fra Bavaria

Italienske linjer fra Bavaria

Bavaria kommer allerede neste vår med en ny serie flybridgebåter, utviklet av en av Italias mest kjente båtdesignere.

AV AMUND RICH. LØKEN

Bavaria har ikke mer enn så vidt lansert en Sport-serie på syv båter, fra 28 til 43 fot, utviklet i tett samarbeid med BMW Group DesignworksUSA, før de er nesten klare med lansering av enda en ny serie. Denne gang er det snakk om flybridgebåter, designet av det velrenommerte italienske designselskapet Too Design.

Italiensk look

Det er ikke mye informasjon som er kommet ut om de nye båtene, men det er snakk om en helt ny serie. Båtene er designet av båtdesigner Marco Casali, mannen bak blant annet Itama Yachts, skarpe italienske luksusbåter med stort fartspotensiale og skape v-bunner. Itama Yachts ble i 2004 en del av italienske Ferretti Group, yachtkonsernet som blant annet har kjente merkevarer som Riva, Pershing og Bertram I sin portefølje.
Bavaria går med andre ord helt nye veier når det nå kommer enda en ny serie, denne gang med to styreposisjoner og romslig plass på taket.

Intet brudd med BMW
Etter hva Båtmagasinet erfarer vil den første båten fra Too design i den nye Bavaria-serien være på 40 fot. Det er fremover ventet både mindre og større utgaver, både flybridgebåter og coupéutgaver. Båtene vil representere noe mer luksus, men likevel vil båtene etter alt å dømme være prisgunstigere enn mange sammenlignbare konkurrenter. Standard motorutrusting er ikke kjent, men den vil trolig ha 2 X Volvo Penta D6 370 hk med hekkaggregat som standard.
Bavariaimportør Lars-Erik Solvang sier i en kommentar til Båtmagasinet at den nye serien ikke på noen måte betyr noe brud med BMW Group DesignworksUSA, men de vil representere en ny linje i produksjonen. Den åpne Sport-serien fra BMW-designerne er godt mottatt i det norske markedet, både som åpen båt og i HT-versjon, i det norske markedet og vil også bli utviklet fremover.
 

(20.10.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.