Inviterer til båtfest i Vollen

Klaus og Angelina 3.jpg

Klaus Sonstad og Angelina fra Norske talenter er blant trekkplastrene når Redningsselskapet inviterer til båtfest i Vollen i Asker på Sankthansaften.
Klaus Sonstad og Angelina fra Norske talenter er blant trekkplastrene når Redningsselskapet inviterer til båtfest i Vollen i Asker på Sankthansaften.

Inviterer til båtfest i Vollen

Klaus Sonstad og Angelina fra Norske talenter er blant trekkplastrene når Redningsselskapet inviterer til båtfest i Vollen i Asker på Sankthansaften.

Sankthansaften er båtfolkets dag, og i år blir kvelden ekstra spennende for deg som tar (båt)turen til Vollen i Asker. Redningsselskapet inviterer til «Sommerkveld med redningsskøyta»,et totimers direktesendt show på TV2, med programleder Klaus Sonstad. Sonstad ble sist sett på TV2 da han ledet ”Klaus på kanten” i fjor. Nå har han vært på farten for å bli kjent med Redningsselskapet og møte noen av dem som bruker fritiden på å samle inn penger eller hjelper båtfolket som frivillig på en redningsskøyte. Det blir også flere musikalske perler, fra kjente artister som Angelina Jordan fra Norske talenter, Hanne Sørvaag og Gabrielle. Øyvind ”Elg” Elgenes står også på scenen sankthansaften, med en hyllest til Erik Bye sammen med Byes barnebarn Marianne Bye Granheim.Fra båten får du med deg alt som skjer på scenen.

PYNT BÅTEN: Hvem er flinkest til å pynte båten sin Sankthansaften. Redningsselskapet kårer en vinner i Vollen. (Illustrasjonsfoto: Reidar Kjelsrud).
PYNT BÅTEN: Hvem er flinkest til å pynte båten sin Sankthansaften. Redningsselskapet kårer en vinner i Vollen. (Illustrasjonsfoto: Reidar Kjelsrud).

Pynt båten

I samarbeid med destinasjon Vollen kårer Redningsselskapet den finest pyntede båten. Her gjelder det å bruke kreativiteten, for premien er gavekort på 1000 kroner pluss valgfri redningsvest fra RS.

 Arrangementet er en del av Redningsselskapets sommerkampanje der målet er å få inn penger til å redde flere liv gjennom å utvide skøyteparken og  styrke beredskapen. 

-Det er dessverre alt for mange som mister livet på sjøen. Derfor vil vi styrke både beredskapen og det forebyggende arbeidet for bedre sjøsikkerhet, konkluderer generalsekretæren.

 I fjor mistet 34 mennesker livet i fritidsbåtulykker. Totalt druknet 119 mennesker på sjøen, i vann eller elver.

 

-Siden stiftelsen for over 120 år siden har Redningsselskapet stått for en dugnad mellom engasjerte enkeltmennesker, næringsliv og myndigheter. Vi håper programmet motiverer enda flere til å støtte arbeidet vårt for å redde liv på sjøen året rundt, sier Lind.

Møt opp i tide

Generalprøven begynner mandag 23.06 kl 16, mens selve showet begynner 19.30. Deretter rekker du hjem for å se deg selv på TV2 kl 21.40.

 Se www.rs.no/liv for mer informasjon. 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.