Inviterer til båtfest i Vollen

Klaus og Angelina 3.jpg

Klaus Sonstad og Angelina fra Norske talenter er blant trekkplastrene når Redningsselskapet inviterer til båtfest i Vollen i Asker på Sankthansaften.
Klaus Sonstad og Angelina fra Norske talenter er blant trekkplastrene når Redningsselskapet inviterer til båtfest i Vollen i Asker på Sankthansaften.

Inviterer til båtfest i Vollen

Klaus Sonstad og Angelina fra Norske talenter er blant trekkplastrene når Redningsselskapet inviterer til båtfest i Vollen i Asker på Sankthansaften.

Sankthansaften er båtfolkets dag, og i år blir kvelden ekstra spennende for deg som tar (båt)turen til Vollen i Asker. Redningsselskapet inviterer til «Sommerkveld med redningsskøyta»,et totimers direktesendt show på TV2, med programleder Klaus Sonstad. Sonstad ble sist sett på TV2 da han ledet ”Klaus på kanten” i fjor. Nå har han vært på farten for å bli kjent med Redningsselskapet og møte noen av dem som bruker fritiden på å samle inn penger eller hjelper båtfolket som frivillig på en redningsskøyte. Det blir også flere musikalske perler, fra kjente artister som Angelina Jordan fra Norske talenter, Hanne Sørvaag og Gabrielle. Øyvind ”Elg” Elgenes står også på scenen sankthansaften, med en hyllest til Erik Bye sammen med Byes barnebarn Marianne Bye Granheim.Fra båten får du med deg alt som skjer på scenen.

PYNT BÅTEN: Hvem er flinkest til å pynte båten sin Sankthansaften. Redningsselskapet kårer en vinner i Vollen. (Illustrasjonsfoto: Reidar Kjelsrud).
PYNT BÅTEN: Hvem er flinkest til å pynte båten sin Sankthansaften. Redningsselskapet kårer en vinner i Vollen. (Illustrasjonsfoto: Reidar Kjelsrud).

Pynt båten

I samarbeid med destinasjon Vollen kårer Redningsselskapet den finest pyntede båten. Her gjelder det å bruke kreativiteten, for premien er gavekort på 1000 kroner pluss valgfri redningsvest fra RS.

 Arrangementet er en del av Redningsselskapets sommerkampanje der målet er å få inn penger til å redde flere liv gjennom å utvide skøyteparken og  styrke beredskapen. 

-Det er dessverre alt for mange som mister livet på sjøen. Derfor vil vi styrke både beredskapen og det forebyggende arbeidet for bedre sjøsikkerhet, konkluderer generalsekretæren.

 I fjor mistet 34 mennesker livet i fritidsbåtulykker. Totalt druknet 119 mennesker på sjøen, i vann eller elver.

 

-Siden stiftelsen for over 120 år siden har Redningsselskapet stått for en dugnad mellom engasjerte enkeltmennesker, næringsliv og myndigheter. Vi håper programmet motiverer enda flere til å støtte arbeidet vårt for å redde liv på sjøen året rundt, sier Lind.

Møt opp i tide

Generalprøven begynner mandag 23.06 kl 16, mens selve showet begynner 19.30. Deretter rekker du hjem for å se deg selv på TV2 kl 21.40.

 Se www.rs.no/liv for mer informasjon. 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.