Innendørs "Dra til sjøs" imponerer

11_195.jpg

FOLIE: Spennende farger på folierte Skilsø- og Viknes-skrog.
FOLIE: Spennende farger på folierte Skilsø- og Viknes-skrog.

Innendørs "Dra til sjøs" imponerer

Etter å ha levd et omflakkende tilværelse i mange år har Dra til Sjøs-messen i Bergen igjen flyttet innendørs. Det har bragt båtmessen opp i en ny divisjon.

Riktignok er den strengt tatt ikke i Bergen lenger, men på Sotra – litt vest for Bergen. Dra til Sjøs er Vestlandets største båtmesse, og landets nest største båtmesse innendørs.
Messen avholdes i Straume Idrettspark dene helgen. Her har utstillerne 8000 kvadratmeter å boltre seg på. At messen har flyttet innendørs gjør at den kan avholdes tidligere enn den ellers har vært. De siste årene har messen vært i april. Det gir dem som eventuelt skal kjøpe båt muligheten for å få den levert til sommeren.

GOD PLASS: Blått hav er byttet ut med grønt gress. Dra til Sjøs har flyttet innendørs og arrangeres på Straume Idrettspark på Sotra. Her har utstillerne 8000 kvadratmeter å boltre seg på.
GOD PLASS: Blått hav er byttet ut med grønt gress. Dra til Sjøs har flyttet innendørs og arrangeres på Straume Idrettspark på Sotra. Her har utstillerne 8000 kvadratmeter å boltre seg på.

Gratis adgang
Noe annet som er positivt med årets messe, er at det er gratis å komme inn. Dessuten er det gode parkeringsfasiliteter i tilknytning til utstillingshallen.
Dra til Sjøs åpnet dørene torsdag og står frem til søndag ettermiddag. At det er meldt dårlig vår i hele helgen er en fordel for arrangørene. De satser på rekordbesøk. Håpet er minst ti tusen innenfor dørene i idrettsparken.
NORSK BÅTSENTER: Nye Norsk Båtsenter stiller med mange modeller fra Ibiza, Princess og deres nye merke Westline Boats.
NORSK BÅTSENTER: Nye Norsk Båtsenter stiller med mange modeller fra Ibiza, Princess og deres nye merke Westline Boats.

Alt under tak
Både utstillere og besøkende setter stor pris på å komme innendørs i år.
Det er mye interessant å se, både av båter og utstyr. Askeladden har norgespremiere for sin nye C 65 daycruiser. Askeladden stiller med en mengde båter og de har svært gode messetilbud. Ellers er det åpenbart at styrehusbåter er i vinden. Quicksilver stiller med fem modeller av sine Pilothouse-båter. Alle til gode messepriser.
Det som derimot ikke er i vinden er seilbåter. For dem som er opptatt av seiling er messen en skuffelse. Kun en eneste, liten dagsseilbåt er utstilt.
TØFFE TYPER: XO-båtene vekker med sitt råe design alltid oppsikt. Så også på messen i Bergen.
14. TØFFE TYPER: XO-båtene vekker med sitt råe design alltid oppsikt. Så også på messen i Bergen.

Ibiza hos Nye Norsk Båtsenter
Nye Norsk Båtsenter stiller med mange modeller fra Ibiza, Princess og Westline Boats. Nye Norske Båtsenter ble fra 1. januar i år den nye representanten for Ibiza på Vestlandet.
Folie på skrog
Viknes stiller med full flåte. Det som kanskje vakte størst oppsikt var Skilsø med skrog i friske farger. Det er brukt folie utpå topcoaten. I følge Viknes skal det være like slitesterkt som topcoat. Og så kan man skifte farge når man blir lei. Men det koster en del.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.