-Innendørs "Dra til sjøs" gir mersmak

20160218_112802_resized.jpg

FIN MIKS: Årets "Dra til sjøs" hadde en fin miks av store og små båter.
FIN MIKS: Årets "Dra til sjøs" hadde en fin miks av store og små båter.

-Innendørs "Dra til sjøs" gir mersmak

Vestlendingene er mer enn klare for årets båtsesong. Over 10.000 av dem var på messe i helgen. Innendørsmessen «Dra til sjøs» ble en stor suksess.

-Jeg har ikke noe tall, men jeg kan bekrefte at det ble solgt mye båt og båtutstyr. Utstillerne er storfornøyd. Publikum var fornøyd, idrettslaget er fornøyd og vi er storfornøyde. Dette var gøy, sier en entusiastisk styreleder i «Dra til sjøs», Christer Midthun, til Båtmagasinet.

GODT SALG: Utstillere melder om godt båtsalg på "Dra til sjøs".
GODT SALG: Utstillere melder om godt båtsalg på "Dra til sjøs".

Under 8000 kvm tak
I år var den tradisjonsrike «Dra til sjøs» samlet under 8000 kvm tak i Straume Idrettspark på Sotra. Og fordi den ble gjennomført innendørs ble den også gjennomført tidligere på året enn tidligere. De største optimistene håpet på rundt 10.000 besøkende. Og slik ble det. Rett i overkant 10.000 fant veien til Norges nest største innendørs båtmesse denne helgen.
ALLE STØRRELSER: Publikum fikk se båter i alle størrelser og prisklasser.
ALLE STØRRELSER: Publikum fikk se båter i alle størrelser og prisklasser.

Gir mersmak
-Det er ikke tvil om hvor også neste års messe skal være, sier Midthun. Straume Idrettspark er allerede bestilt og dersom den gode utviklingen vedvarer, skal du heller ikke se bort ifra at neste års messe blir utvidet med enda en hall.
Fin miks
En fin miks av store båter, småbåter og dagsturbåter, sammen med vannscootere, elektronikk, klær og utstyr, gjorde årets messe ekstra interessant for publikum, sier Midthun. Han har fått udelt positive tilbakemeldinger fra utstillerne som melder om god stemning, stor interesse og mange konkrete salg.
 SUKSESS: Oppskriften "alt under tak og tidligere på året" ble suksessoppskriften på årets utgave av "Dra til sjøs", sier styreleder Christer Midthun.
SUKSESS: Oppskriften "alt under tak og tidligere på året" ble suksessoppskriften på årets utgave av "Dra til sjøs", sier styreleder Christer Midthun.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.