Imponerende nyhet for 2015

Yamarin 64 BR.JPG

NY FAMILIE: Familielikheten med storesøster 75 BR er stor.
NY FAMILIE: Familielikheten med storesøster 75 BR er stor.
Yamarin letter på sløret

Imponerende nyhet for 2015

Yamarin har satset mye på sine aluminiumsbåter i Cross-serien. Nå letter de på sløret og avslører nyheten for modellåret 2015 - Yamarin Cross 64 BR.

Båten ble vist for pressen i Finland i forrige uke, men kommer først på markedet kommende vår. Familielikheten med storesøster og flaggskip Cross 75 Bow Rider er åpenbar, også årets nyhet Cross 57 Bow Rider har fått det samme designet.

I 2015-nyheten har satset på en planløsning som er finslipt for at det skal være lett å bevege seg rundt i båten fra for til akter, samt i land på begge sider takket være trinn. Forut, foran vindskjermen, er det en L-sofa med ryggstø, noe som øker komforten på en sitteplass som sjelden er i bruk under fart. En fiffig detalj er en boks (til is eller agn) foran styrbord konsoll som man lett kan ta med i land. Vindskjermkonstruksjonen er også ny, med limte glass, og sidene er trukket lenger akterover for å gi alle passasjerene best mulig beskyttelse. Aktersofaen, som har en sosial U-form, kan konverteres til en L-sofa om man trenger mer plass bak i båten. Hele sofaen arrangeres også lett om til en solseng. Yamarin har dessuten i samarbeid med låsprodusenten Abloy utviklet et låssystem for alle stuverom. Alle fem låsene betjenes med en og samme nøkkel. Praktiske løsninger som integrerte fenderholdere er også på plass.

FREKKERE: Yamarins nye Cross-modeller har fått et frekkere interiørdesign, og byr på mye komfort og ikke minst behagelig kjøreopplevelse.

Nye Yamarin Cross 64 Bow Rider vil være tilgjengelig med to motoralternativer, nemlig Yamaha F115 og F150. Med det største motoralternativet har den en toppfart på 45 knop.

FAKTA: YAMARIN CROSS 64 BOW RIDER

Lengde:

6,31 meter

Bredde:

2,32 meter

Vekt:

880 kg uten motor

Motoralternativ:

Yamaha fra 115 til 150 hk

Opplysninger:

www.yamaha-motor.eu

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.