Ikke flertall for vestpåbud

Ikke flertall for vestpåbud

SV og Miljøpartiet de Grønne valgte å stemme nei til Arbeiderpartiets lovforslag om påbud med vest i fritidsbåter. Dermed får ikke saken flertall i Stortinget.

Redningsselskapet kalte det en seier da Næringskomiteen på Stortinget nylig gikk inn for lovforslaget fra Arbeiderpartiet. Det var først da Arbeiderpartiet kom i opposisjon, støttet av Krf, Venstre og Senterpartiet at de gikk så hardt ut for å få til et vedtak om tvungen bruk av redningsvest i fritidsbåt. Men verken den tidligere rødgrønne regjeringen eller den nåværende Høyre/Frp-regjeringen ville ha et generelt påbud. SV og Miljøpartiet de Grønne valgte å stemme nei til Arbeiderpartiets lovforslag om påbud med vest i fritidsbåter. Dermed får ikke saken flertall i Stortinget.

Forslag med svakheter

Etter hva Båtmagasinet får opplyst var det reaksjoner i SV blant annet på at forslaget ville bety vestpåbud i en saktegående snekke, mens folk om bord i en hurtiggående RIB på mer enn åtte meter ikke måtte bruke vest. Både SV og Miljøpartiet de Grønne mener at forslaget fra Arbeiderpartiet har mange svakheter og at det av den grunn ikke kan støttes. Nå vil SV be regjeringen fremme et forslag som gjør at barn i båt, og de voksne som er sammen med barna, må bruke redningsvest. SV vil også be regjeringen komme med en større pakke med sikkerhetstiltak som både ser på promillegrenser og fart og innføre et sjøvettkurs for dem som har raske båter. Det er NRK som i dag melder dette i dag.Ifølge VG ligger flere av disse forslagene an til å få flertall med støtte fra regjeringspartiene.

Redningsselskapet skuffet

– Det er synd at vi ikke fikk dette gjennom i denne runden, men vi kommer ikke til å gi oss, sier Karl Fredrik Lindmann i Redningsselskapet til NRK.

- Nå var det rett før vi klarte det, og vi kommer til å jobbe videre med å få innført et slikt påbud. Det er viktig, sier han.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.