Ibiza tar nye grep

Ibiza_28.jpg

Ibiza er nå tilbake på Helge Duus` hender. Her en Ibiza 28 weekender
Ibiza er nå tilbake på Helge Duus` hender. Her en Ibiza 28 weekender

Ibiza tar nye grep

Turbulensen i båtbransjen har ført til at Ibiza Boats AS i Arendal har valgt å satse på én dedikert eier. – Historien har vist at det største konkurransefortrinnet for småskalaproduksjon av fritidsbåter i Norge er en eier som er “hands on”, sier Helge Duus.
I en pressemelding påpeker båtbygger Helge Duus at det er viktig å rendyrke egne spesialområder i et krevende marked. I meldingen fremgår det at gründeren bak Ibiza Boats på nytt tar 100 prosent eierskap i produsenten av landstedbåter og at distribusjonsleddet Erling Sande AS fortsetter som før. Endringen i eierskap innebærer at alle de ansatte i Ibiza Boats blir sagt opp fra nyttår. – Det vil være kontinuitet i produksjonen av Ibiza-båtene etter denne restruktureringen, men vi vil bruke tiden frem til 1.1.2013 på å styrke båtmerkets konkurransekraft, forklarer Helge Duus til Båtmagasinet, uten å gå nærmere inn på sine planer.
Skal fortsette
-Vi ser at lokalmediene har fokusert på oppsigelse av ansatte. Det er viktig å påpeke at dette kun dreier seg om en endring på eiersiden. Ibiza Boats AS hadde plussresultater også det foregående regnskapsåret og Ibiza-båtene vil bli produsert også i fremtiden fra våre lokaler på Moy Moner i Grimstad, sier Helge Duus til Båtmagasinet.
I praksis innebærer den prosessen som nå gjennomføres at produksjonsmidler, former, rettigheter og navn overtas av Helge Duus sitt selskap AS Niva. Dagens Ibiza Boats AS blir etter omstruktureringen 100 prosent eid av Danvik Invest AS, og vil ikke lenger være et produksjonsselskap. Som en direkte følge av dette vil de ansatte i Ibiza Boats AS bli sagt opp.
ENEIER: Helge Duus blir eneeier i Ibiza boats.
Fra 1. januar 2013 vil Erling Sande AS kun være hoveddistributør av Ibiza-båtene.
Helge Duus’ sitt selskap vil igjen bli eneeier av Ibiza, og ha ansvar for salg, markedsføring og produktutvikling av Ibiza-båtene.
-Erling Sande AS har tilført Ibiza Boats AS en sterk distribusjonskanal, mens Ibiza Boats AS har vært leverandør av markedsledende dagstur- og landstedsbåter. For å styrke våre respektive roller gjennomfører vi nå en restrukturering på eiersiden som gir oss mulighet til å legge ekstra tyngde på våre fokusområder, heter det i pressemeldingen.
-Erling Sande AS vil fortsette å rendyrke sin virksomhet som ledende distributør av båter og motorer, inkludert Ibiza, ifølge Svein Helling.
Positive resultater
-Som alle andre i båtbransjen, har også Ibiza Boats AS hatt en tøff periode etter høsten 2008, men vi har gjennomført en løpende tilpassing til en ny markedssituasjon gjennom flere år, og vi viste i fjor overskudd og positive resultater. Med den siste omstruktureringen på eiersiden er omstillingen dermed sluttført for vår del. I sum vil denne tilpassingen styrke Ibiza i tiden fremover, sier Duus.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.