Ibiza klar med bowrider

Ibiza klar med bowrider

Finanskrisen har forårsaket teknisk knockout for hele båtbransjen. Ibiza Boats i Grimstad satser imidlertid modig og markerer sitt 20-årsjubileum med nye båtmodeller.

Pressemelding fra Ibiza boats:

I likhet med den norske båtbransjen for øvrig, har Ibiza Boats vært gjennom en tøff periode. I forbindelse med jubileet presenterer båtprodusenten likevel den første av i alt tre nye båtmodeller.

- Vi har brukt tiden til å tenke kreativt og velger å satse offensivt. Derfor møter vi et nytt år med en splitter ny bowrider-modell, sier Helge Duus i Ibiza Boats.

I løpet av vinteren vil båtprodusenten presentere tre nye båtmodeller. Premieren på den første av disse, Ibiza 22BR, legges til Vestlandets største båtmesse, Dra til sjøs i Bergen. Messa arrangeres i begynnelsen av februar.

Båten er en innstegsmodell i Ibiza-serien, og den er båtprodusentens første bowrider. Den har en åpen sittebrønn med seteplass til 5-6 personer i baugen/forpiggen. I Ibiza 22BR kan sittebrønnen enkelt gjøres om til en integrert solseng.

- At løsningen er integrert gjør at det ikke innebærer noen løse deler, noe mange vil oppleve som en stor fordel. Den har skjærgårdsjeepens grunnleggende kvaliteter som rask dagsturbåt, men med mer ute- og sitteplass, forklarer Duus.

Ibiza 22BR utfyller de veletablerte og populære konseptene fra Ibiza; Sport, Touring og Weekender med en splitter ny bowrider-modell.

(27.12.2010)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.