I helgen blir det båtfest i Tønsberg

sx8becf5.jpg

BÅT I FOKUS: I helgen blir det båt for alle pengene i Tønsberg. Foto: Willy Haraldsen / SCANPIX
BÅT I FOKUS: I helgen blir det båt for alle pengene i Tønsberg. Foto: Willy Haraldsen / SCANPIX

I helgen blir det båtfest i Tønsberg

Båt står i fokus når Tønsberg inviterer til båtshow tre hele dager til ende førstkommende helg. Det braker løs fredag.

I tillegg til utstilling av mange båtnyheter,vil messeadmiral Frode Sundsdal ha vestfoldingene med på show og maritime opplevelser denne helgen- Fredag blir det stort åpningsshow med vannsport og prøvekjøring. Den lokale magiker Alexx Alexxander lover spektakulære innslag.
-Helhetsopplevelse
-Det gjelder å gi en helhetsopplevelse for publikum. Det blir mye å se på og mye å gjøre. Vi er stolte av å få et av landets flotteste seilskip til kai, sier Frode Sundsdal.
Videreføring av båtmessen
Tønsberg Boatshow er en videreføring av det  som engang var Tønsberg båtmesse. De siste årene var det båtforhandlerne Herholdt Andersen og Memo i Tønsberg som sto bak. 2014 ble året da byen ikke hadde båtmesse. Båtbransjen hadde travle tider i fjor og Pål Herholdt Andersen legger ikke skjul på til Tønsbergs Blad at de ikke hadde kapasitet til å arrangere messe midt i høysesongen. 
Sett av helgen
Men nå blir det fart i sakene igjen.  Den nye admiralen, Frode Sundsdal, har drevet med båt i hele sitt liv og har blant annet vært leder av Norges Båtsportforbund. I fjor var han mannen bak det spektakulære Tønsberg Båtrace. Sett av helgen 1.-3. mai. Det er da det skjer  - i sommerbyen Tønsberg.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.