I helgen blir det båtfest i Tønsberg

sx8becf5.jpg

BÅT I FOKUS: I helgen blir det båt for alle pengene i Tønsberg. Foto: Willy Haraldsen / SCANPIX
BÅT I FOKUS: I helgen blir det båt for alle pengene i Tønsberg. Foto: Willy Haraldsen / SCANPIX

I helgen blir det båtfest i Tønsberg

Båt står i fokus når Tønsberg inviterer til båtshow tre hele dager til ende førstkommende helg. Det braker løs fredag.

I tillegg til utstilling av mange båtnyheter,vil messeadmiral Frode Sundsdal ha vestfoldingene med på show og maritime opplevelser denne helgen- Fredag blir det stort åpningsshow med vannsport og prøvekjøring. Den lokale magiker Alexx Alexxander lover spektakulære innslag.
-Helhetsopplevelse
-Det gjelder å gi en helhetsopplevelse for publikum. Det blir mye å se på og mye å gjøre. Vi er stolte av å få et av landets flotteste seilskip til kai, sier Frode Sundsdal.
Videreføring av båtmessen
Tønsberg Boatshow er en videreføring av det  som engang var Tønsberg båtmesse. De siste årene var det båtforhandlerne Herholdt Andersen og Memo i Tønsberg som sto bak. 2014 ble året da byen ikke hadde båtmesse. Båtbransjen hadde travle tider i fjor og Pål Herholdt Andersen legger ikke skjul på til Tønsbergs Blad at de ikke hadde kapasitet til å arrangere messe midt i høysesongen. 
Sett av helgen
Men nå blir det fart i sakene igjen.  Den nye admiralen, Frode Sundsdal, har drevet med båt i hele sitt liv og har blant annet vært leder av Norges Båtsportforbund. I fjor var han mannen bak det spektakulære Tønsberg Båtrace. Sett av helgen 1.-3. mai. Det er da det skjer  - i sommerbyen Tønsberg.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.