I fengsel for fyllekjøring med cabincruiser

Nord West.jpg

FYLLEKJØRTE: Føreren av en tilsvarende NordWest 410 ble tatt med 2.45 i promille. Nå må han i fengsel.
FYLLEKJØRTE: Føreren av en tilsvarende NordWest 410 ble tatt med 2.45 i promille. Nå må han i fengsel.

I fengsel for fyllekjøring med cabincruiser

Hvilken straff idømmes båtførere som er tatt for promillekjøring med båt?

Det finnes lite praksis for straffeutmåling på dette området i Norge, i hvertfall om promillen er under to. Men Follo tingrett slår fast i en fersk dom at det skal slås hardt ned på fyllekjøring. Føreren av en cabincruiser blåste 2.45 i politiets alkometer og er dømt til ubetinget fengsel i 16 dager. Han er også fradømt retten til å føre båt i to og et halvt år.

På ferietur

I følge Follo tingrett skulle mannen ut på ferietur med sine to barn i fjor sommer. Men allerede før det hele hadde startet drakk mannen seg full i Tønsberg. Barna valgte å reise hjem til mor og mannen ble sittende alene i sin NordWest 410. Da valgte han å gjøre vendereis med båten sin.

Gikk på grunn

Han må ha drukket tett på turen. Da han forsøkte å ta seg inn i småbåthavna på Bergholmen ved Oscarsborg gikk det galt. Han førte skuta på grunn, kom seg løs og fant det best å fortsette ferden. Han ble anmeldt av folk i havna og både politiet i Drøbak og Redningskøya dro ut for å finne ham. Blodprøven klokken 02 om natten viste en promille på 2,45.

16 dager ubetinget

Østlandets Blad slår fast at Høyesterett har uttalt at en promille på over to skal bety ubetinget fengsel. Follo Tingrett følger denne praksis og ilegger mannen en fengselsstraff på 16 dager. Han kan ta opp igjen båtkjøringen sin om to og et halvt år, men først må han avlegge båtførerprøven på nytt.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.