Hvor er årets gjestehavn 2012?

aretsgjestehavn2012.jpg

Hvor finner vi årets beste gjestehavn 2014? Nå er det på tide å nominere.
Hvor finner vi årets beste gjestehavn 2014? Nå er det på tide å nominere.

Hvor er årets gjestehavn 2012?

Hvor finner vi landets beste gjestehavn? Det bestemmer du. Bli med i SMS-avstemningen.

I år som tidligere år skal vi kåre årets gjestehavn. Prisen deles ut til en gjestehavn som har utmerket seg gjennom sesongen, ved å tilby god service og yte det lille ekstra. Vi legger også vekt på fasiliteter innen gangavstand i vår nominasjon. I år arrangeres avstemningen i samarbeid med forbrukersiden dinside.no.

Ikke bra over alt Det finnes vel så mange dårlige gjestehavner som gode. I sommer har vi patruljert kysten i vår reportasjebåt, og blitt møtt av ivrige havneverter som ikke har andre interesser enn å få krevd inn havneavgiften før tampene er i land. I ei stor havn på Vestlandet hadde vi knapt fått ut fenderne før havneverten åpnet med "Over eller under ti meter dinna her båten?" Hva med "velkommen til oss", i stedet?  Vi måtte avbryte fortøyningen da det visstnok hastet å få betalt avgifta.

Gjengangere Men det finnes også mange gode havner. På lista over kandidater til årets gjestehavn 2012 finner vi igjen en del gjengangere. Blant annet er Grimstad, Farsund, Bodø og Tønsberg nominert i år, som i fjor. Dette er fordi havnene fortsetter å ha fokus på båtfolket, og fortsetter med god service og gode tilbud for båtfolket. Mens Grimstad og Tønsberg er blant landets mest profesjonelle gjestehavner, fortsetter Farsund å tilby alt gratis for båtgjestene.  Ny på lista er blant andre Skartvit gjestehavn. Med nytt servicebygg i 2011 fortsetter havna i Ryfylket å imponere båtfolket.

Vinneren av årets gjestehavn 2012 får et diplom samt et stort flagg med påskriften "årets Gjestehavn 2012". Det følger også med en god porsjon heder og ære. Hvem som stikker av med seieren er som vanlig opp til deg. I år foregår stemmegivningen per SMS. Du sender kodeord HAVN etterfulgt av nummeret på havna du ønsker å stemme på til 1901.
 

Her er de nominerte:

1. Bodø gjestehavn (SMS-kode HAVN 1 til 1901)Rause Bodø tilbyr båtgjestene byens beste båtplasser. De 100 plassene, fordelt på fire flytebrygger, ligger så sentrumsnært som vel er mulig. Båtgjestene har gangavstand til alt hva trivelige Bodø har å by på. Plassene har vann, strøm og trådløs internett. I tilknytning til havneanlegget er det et flott servicebygg med vaskemaskin, tørketrommel og dusj. For å stemme på Bodø sender du Havn 1 til 1901.

2. Farsund gjestehavn (SMS-kode HAVN 2 til 1901)Farsund har utmerket seg ved å være omtrent den eneste gjestehavnen i Norge der det ikke kreves havneleie, og at man i tillegg møtes av den alltid blide vekteren Elin Salvesen som deler ut ferske rundstykker og Farsunds Avis til båtgjestene hver morgen. Farsund har virkelig satset på båtturisme, har utvidet gjestehavnkapasiteten og er kåret til Årets Gjestehavn både i 2010 og 2011. For å stemme på Farsund sender du Havn 2 til 1901.

3. Grimstad gjestehavn (SMS-kode HAVN 3 til 1901)Med sitt flotte kaianlegg og serviceinnstilte personale, med havnesjef Inge Ludvigsen i spissen, er gjestehavnen i hjertet av Grimstad en av Sørlandskystens aller beste. I Grimstad er det god infrastruktur med internett og moderne, og alltid rene og velstelte servicebygg. Å bli tildelt plass og møtt av egne fortøyningshjelpere på kaiene hører til sjeldenhetene, men i Grimstad er det obligatorisk. Grimstad har vært nominert i mange år, men aldri vunnet. Kanskje i år? For å stemme på Grimstad sender du Havn 3 til 1901.

4. Husnes Båthavn (SMS-kode HAVN 4 til 1901)Husnes Båthavn i Kvinnherad i Sunnhordland er blant landets aller mest populære gjestehavner, ikke minst takket være en svært serviceinnstilt  dugnadsgjeng. Havna er godt tilrettelagt med alle fasiliteter, inkludert egen slipp. Husnes har en familievennlig profil med badestrand, lekeplass og grillhus. Husnes Båthavn ligger strategisk til ytterst i Hardangerfjorden. For å stemme på Husnes sender du Havn 4 til 1901.

5. Klokkergården på Rødøy (SMS-kode HAVN 5 til 1901)Klokkergården på Rødøy i Nordland har lenge vært en av båtfolkets favoritthavner i nord. Denne lune og velutviklet havna har i år blitt ytterlig utviklet med nye kaier og aktiviteter for båtfolket. Nå kan barna kose seg i eventyrskogen eller med fisking i akvariet. Turstier finnes også, og restauranten er virkelig verdt et besøk. For å stemme på Rødøy sender du Havn 5 til 1901.

6. Knutholmen i Kalvåg (SMS-kode HAVN 6 til 1901)Populære Knutholmen i Kalvåg i Bremanger i Sogn og Fjordane, er et unikt tilbud i Kyst-Norge. Gjennom årtier har trehusmilljøet i den lille vågen blitt rustet opp, med Knutholmen som naturlig sentrum. I Kalvåg er det rundt 150 gjesteplasser. Alle fasiliteter, inkludert butikk, ligger ved havna. Den største attraksjonen i Kalvåg er likevel restauranten på Knutholmen som holder meget høyt nivå. For å stemme på Kalvåg sender du Havn 6 til 1901.

7. Skartveit gjestehavn (SMS-kode HAVN 7 til 1901)Ligger i Skartveitvågen på Halsnøy i Finnøy kommune. En av Ryfylkes mest attraktive havner med stor kapasitet og et servicetilbud på høyeste nivå.  Fra 2011 har havna nytt servicebygg med alle fasiliteter, inkludert treningsstudio, velværeavdeling, restaurant med tradisjonsmat på menyen og tilrettelagt badestrand. For å stemme på Skartveit sender du Havn 7 til 1901.

8. Tønsberg gjestehavn (SMS-kode HAVN 8 til 1901)Tønsberg gjestehavn er i konstant utvikling for å gi båtfolket det beste. Havnen tilbyr nesten nye brygger, nytt servicebygg i et bryggemiljø med spennende restauranter og yrende sommerliv. Kulturbyen Tønsberg har hvert år 8000 overnattinger i gjestehavnen, i tillegg til de mange som legger dagsturen til havnen for å benytte servicebygget eller en av de mange kafeer og restauranter langs den vakre bryggepromenaden. For å stemme på Tønsberg sender du Havn 8 til 1901.

Når du deltar i kåringen av Årets gjestehavn 2012 blir du automatisk medlem i Båtmagasinklubben. Som medlem i klubben vil du få tilbud og nyheter på mobilen fra Båtmagasinet og våre samarbeidspartnere. Det er GRATIS å motta meldingen.
Ønsker du ikke å motta meldinger, send sms med kodeord BÅTMAGASINKLUBB STOPP til 1901.

For flere detaljer om havnene - se www.gjestehavner.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Beslutningen om å beholde den nåværende grensen er i tråd med transport- og kommunikasjonskomiteens innstilling, og kom fram i Stortingsmøtet tirsdag, melder NTB.
Med en motorvekt på 6,5 kg og en batteripakke på 2,8 kg er EP Carry både lett å hanskes med og grei å stue bort. Lettest på markedet, hevder produsenten.
Her ser du den asymetriske løsningen med gangvei til soldekket forut.
Nye Beneteau Flyer 10 er bygd for solskinn, fart og hygge for opptil 11, men er langt fra dum som feriebåt for fire. Franskmennene kaster seg på påhengertrenden, så får fremtiden vise om dette er fremtiden, også for turbåtfolket.
Den nye allværsbåten, «Sting 600 PRO HT», vises for første gang på messen «Dra til sjøs» i Bergen/Sotra. Innendørsmessen vil bli avholdt i Straume Idrettspark 31. januar til 3. februar 2019.
Petter Andre Søreng, er leder for fritidsbåtseksjonen i Sjøfartsdirektoratet. (Foto: Torbein K.Gamst/Sjøfartsdirektoratet)
I 2018 registrerte Sjøfartsdirektoratet 23 omkomne ved bruk av fritidsfartøy i norsk farvann. Dette er seks færre enn i 2017, og det laveste tallet siden 2001, melder direktoratet på sine nettsider.
Her blir Nathan Rogers tatt ombord i RNLI-skøyta etter å ha bli slept "hjem" etter egen båt i 4,3 nautiske mil i iskalt vann i en time
Ferdig med dagens fiske satte Nathan Rogers kurs på autopiloten mot hjemmehavna, tok av redningsvesten og skulle flytte kraftblokka da en sjø sendte ham overbord. Han ble slept etter båten de drøye 4,3 nautiske milene til hjemmehavna og overlevde.
HUNDVÅG: Ulsnes Båt holder til i samme lokaler som bruktbåt- og servicepartner Shift Marine AS i Ulsnesveien 44 på Hundvåg.
BAVARIA styrker sin posisjon i Stavanger. Ulsnes Båt AS er ny forhandler, med investor Knut Tveit i spissen.
Hos ekspertisen blir en prosents forbedring på propelleffekt sett på som en kraftig forbedring. Sharrow propellens tester viser effektforbedringer på 9 - 15 prosent.