Hurum Trebåtfestival ble en folkefest

SSCA.jpg

FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer.

Hurum Trebåtfestival ble en folkefest

Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.

At Akers ordfører holder tale er ikke det minste rart. Snart er Røyen og Hurum innlemmet i den nye storkommunen Asker. Og da kan kommunen med så lang kystlinje - og ikke minst fantastisk kystkultur - skilte både med Trebåtfestival, Maud og det flotte Oslofjordmuseet.

TETT I TETT: 90 flotte trebåter ligger til kai i Sætre i disse dagene. Foto: Sølvi Paulsen.
TETT I TETT: 90 flotte trebåter ligger til kai i Sætre i disse dagene. Foto: Sølvi Paulsen.

90 vakre trebåter
Trebåter i alle størrelser har ankommet Sætre de siste par dagene. I alt 90 båter er påmeldt. Allerede på dagen i dag ble det arrangert regatta for klassiske seilbåter. I kveld er det både konsert og gratis fiskesuppe til båteiere og mannskap. I morgen fortsetter det med krabbefiskekonkurranse, flere regattaer og tur med motorbåter i Oslofjorden, en morsom reise på tre nautiske mil rundt Rauholmene med innlagt quiz med både teoretiske spørsmål og praktiske øvelser. På kvelden blir det gratis rekemiddag for båteiere og mannskap.
FESTIVAL: De første båtene ankom i regn og trist vær, men nu ser alt så meget bedre ut. FOTO: SØLVI PAULSEN.
FESTIVAL: De første båtene ankom i regn og trist vær, men nu ser alt så meget bedre ut. FOTO: SØLVI PAULSEN.

Hele Hurum på beina
Hele Hurum og alle butikkene i Sætre har rustet seg til vårens vakreste eventyr. Blant annet har den relativt nye hobbybutikken Hobbyhønene i lang tid laget mange flotte og kreative produkter beregnet til båtfolket. Mye flott håndarbeid. De venter storinnrykk disse dagene. 
Flere bilder i bildekarusellen
Hobbyhønene på Sætre.
Hobbyhønene på Sætre.

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.