Hummerfisker nesten drept

Hummerfisker nesten drept

Tor Atle Stagersnes fra Grimstad opplevde sitt livs drama da han måtte hoppe fra båten etter at tegnetau fra en annen båt satte seg fast i propellen på båten hans. Sekunder senere ble båten knust mot fjellet. (20.10.09)

Stagersnes var fredag på hummerfiske i friskt vær, da det hele utviklet seg til å bli nærmest en kamp på liv og død. Tegnetauet fra en annen fisker viklet seg inn i motoren og mens Stagersnes fortvilet forsøkte å skjære tauet bort, drev dønningene ham nærmere og nærmere fjæresteinene.

Holdt hodet kaldt
- Jeg hadde mer enn nok med å holde meg fast i båten. Å hoppe i sjøen var ikke noe alternativ, da hadde jeg blitt slått i hjel mot fjellet, forteller han til Agderposten. I løpet av sekunder måtte Stagersnes ta en beslutning, og valgte å ta sjansen på å hoppe i land idet båten hans ble slått opp langs fjellet. I det båten var på det høyeste tok han sats og klarte akkurat å karre seg i land. Sekunder etter så han båten sin bli knust mot fjellet, og fikk varslet en kamerat etter å ha tatt bilde av båten med mobiltelefonen sin som han fikk fisket opp fra overlevelsesdrakten. 

Skuffet
– Jeg ringte først redningsskøyta, men de mente jeg kunne klare meg fint selv, ettersom jeg var uskadd og på fastlandet. Greit nok, men de behøver ikke å regne med at jeg fornøyer medlemskapet der, sier han surt til lokalavisa. Da været ble roligere fikk Stagersnes hevet båten sin, en Skarpnes 6800. Den var da totalvrak.

- Ble skremt
– Da jeg så skadene på båten og fikk opplevelsen litt på avstand forsto jeg hvor nære jeg var at dette virkelig kunne gått galt. Det er skremmende å tenke på, sier småbarnsfaren til Agderposten.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.