Hummerfisker nesten drept

Hummerfisker nesten drept

Tor Atle Stagersnes fra Grimstad opplevde sitt livs drama da han måtte hoppe fra båten etter at tegnetau fra en annen båt satte seg fast i propellen på båten hans. Sekunder senere ble båten knust mot fjellet. (20.10.09)

Stagersnes var fredag på hummerfiske i friskt vær, da det hele utviklet seg til å bli nærmest en kamp på liv og død. Tegnetauet fra en annen fisker viklet seg inn i motoren og mens Stagersnes fortvilet forsøkte å skjære tauet bort, drev dønningene ham nærmere og nærmere fjæresteinene.

Holdt hodet kaldt
- Jeg hadde mer enn nok med å holde meg fast i båten. Å hoppe i sjøen var ikke noe alternativ, da hadde jeg blitt slått i hjel mot fjellet, forteller han til Agderposten. I løpet av sekunder måtte Stagersnes ta en beslutning, og valgte å ta sjansen på å hoppe i land idet båten hans ble slått opp langs fjellet. I det båten var på det høyeste tok han sats og klarte akkurat å karre seg i land. Sekunder etter så han båten sin bli knust mot fjellet, og fikk varslet en kamerat etter å ha tatt bilde av båten med mobiltelefonen sin som han fikk fisket opp fra overlevelsesdrakten. 

Skuffet
– Jeg ringte først redningsskøyta, men de mente jeg kunne klare meg fint selv, ettersom jeg var uskadd og på fastlandet. Greit nok, men de behøver ikke å regne med at jeg fornøyer medlemskapet der, sier han surt til lokalavisa. Da været ble roligere fikk Stagersnes hevet båten sin, en Skarpnes 6800. Den var da totalvrak.

- Ble skremt
– Da jeg så skadene på båten og fikk opplevelsen litt på avstand forsto jeg hvor nære jeg var at dette virkelig kunne gått galt. Det er skremmende å tenke på, sier småbarnsfaren til Agderposten.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.