-Hobbyen tok litt av

-Hobbyen tok litt av

74 år gamle Ivar Riis lekte med tanken om å lage sin egen båt. Nå er Riis 800 Twin Cab klar for ”Sjøen for alle” i mars.

Av Lars Kristian Larsen

-Det skulle være en hobby dette her, men så tok det litt av. Det at mange synes det er et flott produkt har gjort at jeg nå stiller ut båten i Lillestrøm, sier Ivar Riis til Båtmagasinet.

Nå skal markedet sonderes for å finne ut om modellen har livets rett.

- Etter at jeg har vært på messa vet jeg litt mer, sier 74-åringen.

Båten Riis har laget er en cabincruiser på 26 fot som motoriseres med utenbordsmotor. Sandefjordsmannen anbefaler motorstyrke mellom 150 og 200 hester. Båten er testet med 150 hk, noe som ga en toppfart på 40 knop med fire mann pluss last om bord.

-Båtbyggerne som var med på testturen var svært imponert over båtens lave planingsterskel, retningsstabilitet og fartsressurser, sier Ivar Riis, som holder til på Kodal, nord for Sandefjord.


SOFA: Aktersalongen er C-formet og gir plass til fire personer.

To lugarer
Ellers er 26-foteren utstyrt med både for- og akterlugar. Med andre ord skal dette være en skikkelig familiebåt, til tross for beskjeden størrelse.
Akterlugaren har to køyeplasser med 75 centimeter brede køyer, som måler 190 cm i lengden.
Nå gjenstår noe monteringsjobb før Riis 800 Twin Cab er klar for ”Sjøen for alle”.

- Nå mot slutten drøsser det på med underleverandører. Kalesjer, rekker, teakdekk også videre skal monteres, men i løpet av 14 dager skal alt være på plass, sier Ivar Riis.

Tekniske data - Riis 800 Twin Cab
Lengde i meter: 8,05
Bredde i meter: 2,50
Dyptgående i meter: 0,55
Motorisering i hk: 150-250 hk Yamaha
Toppfart i knop (150 hk): 39,6
Maks antall pers: 6
Køyeplasser: 4
Tankvolum, drivstoff i liter: 140
Ferskvann i liter: 110
Septikktak i liter: 53 liter
Pris i kroner: 875 000
Mer info: www.vestfoldmaritim.no


(08.02.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.