Her er vinnerbåtene

Ryds528_sport.jpg

Svenske Ryds vant sin klasse under kåringen av "Årets båt" under Boot i Düsseldorf.
Svenske Ryds vant sin klasse under kåringen av "Årets båt" under Boot i Düsseldorf.

Her er vinnerbåtene

Fem båter i fem kategorier fikk status ”powerboat of the year” på Düsseldorf-messen i helgen. Her er vinner-båtene.

25 båter var nominert foran det endelige valget av ”Powerboat of the year” på Düsseldorf-messen lørdag. Det ble en stor norsk dag med klasseseier både til Marex med sin familiebåt 320 ACC og for Goldfish med sin ”monstercruiser” 50 Ocean.
Selv om de fleste norske båtprodusentene glimret med sitt fravær, er det èn norsk importør som kan glede seg stort over prisdryss til ”sine” båter. ”Mr. Bavaria” i Leangbukta, Lars-Erik Solvang kan smile fornøyd etter at nyheten Bavaria Virtess 420 Fly gikk helt til topps i klassen opp til 45 fot.

KLASSEVINNER: Bavaria Virtess 420 Fly vant sin klasse under kåringen av "årets båt" i Düsseldorf.

I klassen for båter opp til 25 fot var det ”modulbåten” Ryds 528 Dual som stakk av med seieren, og i den aller største klassen ble trawleren Garcia GT 54 som ble kåret til vinner.

VINNER: Ryds 528 finnes i tre versjoner, som skjærgårdsjeep, walkaround og bowrider.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.