Helt nye Nordkapp-linjer

Nordkapp 605 Enduro 001.jpg

Nordkapp 605 Enduro skal være en sporty familiebåt med fokus på sprekt design og trygge sjøegenskaper. Konstruktør er som vanlig Espen Thorup.
Nordkapp 605 Enduro skal være en sporty familiebåt med fokus på sprekt design og trygge sjøegenskaper. Konstruktør er som vanlig Espen Thorup.

Helt nye Nordkapp-linjer

Nordkapps 605 Enduro skal for første gang vises for publikum på båtmessen i Gøteborg 2. februar. En slik Nordkapp har du aldri sett før.

Nordkapp forlater ikke begrepet familiebåt om sin nye Enduro 605, men likevel er det mye i båten som skiller seg fra den tradisjonelle skjærgårdsjeepen. Både skroget og dekket er nydesignet. Legg merke til linjene på skroger, de signalserer fart. Baugpartiet bidrar til en betydelig lengre vannlinje. Selv med god bredde, en praktisk innredning og høyt fribord har båten fått en sporty look.

Produsenten legger ikke skjul på sine store forventninger til det nye skroget. Båten vil ikke ha noen planingsterskel og skal være blant de myke og konfortable under alle forhold. Den vil bli levert med motorer fra 90 til 150 hk.

Det er spesielt i det øverste fartsområdet du vil ”oppleve” det nye skroget, melder Nordkapp.
Selv om konseptet er konsollbåt har Nordkapp valgt å utvikle denne betegnelsen noe. Båten kan leveres med kalesje-garasje innfelt i fronten på konsollen. Kalesjen blir to-delt og kan benyttes som «sprayhood». Den vil få store vinduer, noe som gjør at båten kan manøvreres trygt i all slags vær.
Også denne gangen er Nordkapps egen husdesigner, Espen thorup som har tegnet båten.
Båtmagasinet vil komme tilbake med et utfyllende førsteinntrykk av nyheten 605 Enduo så fort den kommer på vannet i 2013-sesongen.

 

Fakta

CE-kategori: 

C

Produksjonsland: 

Polen

Lengde (meter): 

6.06

Bredde (meter): 

2.20

Dyptgående (meter): 

0.80

Vekt (kg): 

830

Drivstoff (liter): 

139

Max. antall personer: 

7

Motoreffekt fra (hk): 

90.00

Motoreffekt til (hk): 

150.00

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.