Helstøpt omstreifer

Helstøpt omstreifer

Skorgenes er på offensiven med en helt ny tøffing på 43 fot.Se de første sjøbildene av Nordic Rover 43

Av Lars Kristian Larsen

Nordic Rover 43 er navnet på Skorgenes` nye stolthet. Båten ble høytidelig avduket under båtmessa i Göteborg i februar. Tanken bak båten har vært å bygge en skikkelig tøffing, som tåler mye juling og grov sjø. I tillegg er det lagt vekt på at båten skal innby til sosiale samlinger. Salong finnes i så vel styrhus, som på akter- og fordekk. Videre har Skrogenes Nordic Rover tre lugarer.

Forut finnes eierlugaren med tilhørende toalettrom og separat dusj. Fra innsiden av den brede skyvedøra akter finnes en nedgang til dobbel lugar på babord side. Her er det også toalett.
Båten skal i følge verftet være ekstremt solid. Den er nemlig bygget på et 38 mm tykt og vakumstøpt skrog som er støp sammen med overbygget.

Båten har strake aksler koblet til dieselmotorer fra CMD. Hver av motorene har sylindervolum på 5.9 liter og yter 425 hk. Det skal gi båten et fartspotensiale på inntil 34 knop. Standardversjonen har to ganger 295 hesters motor. Prisen på farkosten starter på rundt 4,5 millioner norske kroner.

FAKTA: SKORGENES NORDIC ROVER 43
Lengde: 12,95 meter
Bredde: 3,98 meter
Vekt: 11 000 kg
CE-kategori: B
Motorstyrke: 2 x 295 - 2 x 425 hk
Pris fra: 4,5 mill. kroner
Opplysninger: www.skorgenes.as

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.