Goldfish til Vestlandet

080_9.jpg

Nautic Sailing er blitt forhandler for Goldfish på Vestlandet. Båtmagasinet ble med da to båter ble kjørt fra Son til Bergen.
Nautic Sailing er blitt forhandler for Goldfish på Vestlandet. Båtmagasinet ble med da to båter ble kjørt fra Son til Bergen.

Goldfish til Vestlandet

Som ny Goldfish forhandler for hele Vestlandet satser nå Nautic Sailing på mer enn bare seil. Båtmagasinet var med da to potente demobåter ble hentet hjem til Bergen.

Nautic Sailing er fra før blant annet forhandler av Jeanneau seilbåter. Nå gir de full gass og satser også på hurtiggående Goldfish-båter. Bedriften holder til på Hjellestad Marina og her er også de to visningsbåtene utstilt - en Goldfish 23 Tender med 250 hk Eivinrude og en Goldfish RIB Tender 29 med 380 hk innenbordsmotor fra Yanmar. Båtene vil blant annet bli vist på båtmessen Dra til Sjøs i Bergn 4. - 7. april.

Satser på kvalitet

Ørjan Wollertsen fra Nautic Sailing forteller at tilbudet med både Jeanneau seilbåter og hurtiggående fritidsbåter fra Goldfish vil styrke deres posisjon som båtselger på Vestlandet. - Etter tolv år i bransjen følte vi at tiden var inne til å satse videre, og da passer Goldfish godt inn i vårt konsept med båtsalg, bedriftsarrangement, kurs, charter og seilbåtutleie, sier Wollertsen. Han understreker at når de valgte å satse også på motorbåter, så ønsket de å være forhandler for et norsk kvalitetsmerke som de har tro på. - Selv i dårlige tider er det en gruppe kvalitetsbevisste kunder som ønsker det beste, og Goldfish er kanskje det ypperste i dette segmentet, siar han til Båtmagasinet.

Tøff vintertest

For å bli kjent med båtene, valgte Ørjan Wollertsen å ta de to demobåtene på egen kjøl fra Son til Bergen - i januar. - Det hadde vært mye rimeligere å sende båtene med vanlig transport, men siden vi skal forhandle disse båtene ønsket jeg å teste dem skikkelig for å kunne gi kundene best mulig informasjon, forteller Wollertsen. Båtmagasinets medarbeider ble med på den ganske tøffe turen, i ned mot 15 kuldegrader.

60 knop

Til tross for svært vanskelige isforhold i Skagerrak ble den drøyt 350 nautiske mil lange turen rundt Sørlandet til Bergen gjort unna på under ett døgn. Begge båtene oppførte seg helt eksemplarisk og beviste at sjøegenskapene er blant det beste som finnes. Men så er det ikke uten grunn både politi og Sjøforsvaret bruker båter fra Goldfish. Mest overrasket kanskje Tender 23, som til tross for relativt beskjeden størrelse klarte seg svært godt under de tidvis friske forholdene. Marsjfarten lå på rundt 40 knop rundt kysten, mens toppfarten til begge båtene ble logget til rundt 60 knop.

Les mer om den vinterlige turen med Goldfish i neste nummer av Båtmagasinet.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.