Godt besøk og godt salg på ”Båter i sjøen”

Godt besøk og godt salg på ”Båter i sjøen”

Båter i sjøen stengte sine brygger søndag kveld. Besøket endte på 13.755 besøkende, godt over målet på 12.000. Utstillerne rapporterer om stor interesse og godt salg.

Litt over 350 båter ble presentert på messen, og ca 60 landstands med båtutstyr.  Totalt ble messen besøkt av 13.755 båtinteresserte som er relativt høyt over fjorårets 11.153, heter det i en pressemelding fra ”Båter i sjøen”.  Det gode været var også en god bidragsyter til et godt besøkstall, sier messesjef Merete Rustad.  -Men enda viktigere enn besøkstallet er at kjøpsinteressen er tilbake. Uten at vi har en full oversikt over salget på messene, så er jeg sikker på at dette er den beste salgsmessen på mange år, sier Rustad. Foreløpig finnes det ingen total oversikt over solgte båter og inngåtte kontrakter. Messesjefen baserer sine betraktninger på rapporter fra utstillere som sier at de endte langt over budsjettene sine.  -Dette understreker også messens posisjon som den viktigste flytende båtmessen i Europa og kanskje er dette et tegn på at bunnen er nådd for båtbransjen, sier Rustad.  -Vi opplevde den beste messen på mange år, sier Peter M. Heitmann fra Heitmann Marin.  Vi opplever også økende interesse for motorbåter, og vi hadde stor interesse for vår Jeanneau 500 Prestige.-Vi er ikke i tvil om at dette ble en meget god messe for oss, sier Stein Harald Jørgensen i Erling Sande.  Vi er langt over fjoråret og ligger godt an i forhold til budsjettene.  Salget hos oss er fordelt jevnt over alle våre merker og modeller, men kanskje aller best gikk det for IBIZA.  Vi merker en endring i markedet og jeg tror bunnen er nådd og at markedet er i ferd med å snu, sier Jørgensen

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Det startet som en god tanke i en studentbedrift. Nå er den satt i produksjon, den trådløse dødmansknappen som utløser seg selv når føreren faller i vannet.
Gamle kjønnsroller lever i beste velgående til sjøs. Det betyr at mannen tviholder på roret. Nå må kvinnene snart få innpass.
MYE RØYK: Røykutviklingen var kraftig og brannen tok seg raskt opp.
Det var tilløpt til dramatikk i Brosundet i Ålesund i formiddag da en fritidsbåt tok fyr.
Saga Oseberg seiler nå til Vikingbyen Roskilde i Danmark med et mannskap på 19, i alderen 22 til 86 år. Ferden over Skagerak kan ta alt fra ett døgn til syv dager.
Nesten 15.000 fritidsbåtbrukere fikk utstedt båtførerbevis i første halvår 2015. Det er en økning på 17% i forhold til samme periode i fjor, og et rekordhøyt antall.
Båtmagasinet tar ikke sommerfeie. Følg oss på nett, på sjøen og i et fullspekket sommernummer som nå er i bladhyllene.
KONKURSSAK: I dag er det opprettet konkurssak mot Vestnes Båtsenter AS
Møre og Romsdal Tingrett sier i formiddag at det ikke er grunnlag for videre forsvarlig drift ved Vestnes Båtsenter AS og har derfor opprettet konkurssak.
En fersk undersøkelse fra Codan Forsikring avslører manglende forsikring hos mange fritidsbåteiere. Er uhellet ute kan både båtdrømmen og privatøkonomien gå i grus, advarer båtekspert.