God start på VM

VM-bilde.jpg

PÅ PALLEN: Frode Sundsdal fikk en imponerende 3. plass i Speed Rund i Tønsberg, bare slått av regjerende verdensmester Pierre Lundin og tidligere lagkamerat Rupp Temper.
PÅ PALLEN: Frode Sundsdal fikk en imponerende 3. plass i Speed Rund i Tønsberg, bare slått av regjerende verdensmester Pierre Lundin og tidligere lagkamerat Rupp Temper.

God start på VM

Frode Sundsdal, mannen bak Tønsberg Båtrace kunne ikke hatt en mye bedre dag under åpningen av den 4de runden I F2 Verdensmesterskapet.

Sundsdal som i år gjør comeback kjørte inn til 3 plass i speed run og fikk målt en hastighet på 172 km/t i timen. Han ble slått av regjerende verdensmester Pierre Lundin som kjørte 173 km/t - Gårsdagens raskeste mann var fjordårets vinner Rupp Temper som var klokket inn på 185 km/t.
Arrangeres for 3 gang
VM runden samler et rekordstort felt. 26 båter i fra 11 nasjoner kjemper om VM poeng og kjører finalen på søndag kl 16.30 i kanalen Deltagere ifra De Forente Arabiske emirater stiller med sitt landslag, Team Abu Dhabi og russland er også tilstede sammen med 9 andre europeiske land. 

Match Race fredag:

1. Pierre Lundin – Sweden

2. Erik Edin – Sweden

3. Rupp Temper – Austria.

Speed Run fredag:

1. Rupp Temper – Austria

2. Pierre Lundin – Sweden

3. Frode Sundsdal – Norway

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.