Galeon 500 Fly - 50 fot med luksus

2015-08-01 17.55.51.jpg

SMART: Den tradisjonelle solsengen forvandles til flott salong på dekket.
SMART: Den tradisjonelle solsengen forvandles til flott salong på dekket.

Galeon 500 Fly - 50 fot med luksus

Den nye Galeon 500 Fly har mye nytt og til nå ukjente løsninger på båter i denne størrelsen. Noen billig båt er det ikke, men så er den da også spekket med mye smart og spennende.

Det mest iøynefallende på nye Galeon 500 er skrogsidene på hver side av akterdekket som kan slås ned, slik at plassen blir utvidet med en balkong på begge sider. Samtidig som skrogsidene slås ned kan platen bak byssa også slås ned som et bord. Med et par barstoler her ute kan det lett skapes kveldsstemning. Løsningen er tilsvarende på styrbord, men her er det sofaen i styrhuset som kan snus og dine gjester kan ta plass på balkongen med utsikt over havet.

BAR: En eksklusiv bar i tilknytning til byssa.
BAR: En eksklusiv bar i tilknytning til byssa.

Salong på dekket 
Annerledes er også soldekket på båten, et dekk som ved første øyekast ser ut som et hvilket som helst soldekk, men som kan forvandles til en flott salong med bord.  Bordet i nedsenket tilstand er selve solsengen, men det er elektrisk og forvandles til bord når det heves.
PLATTFORM: Plattformen kan heves og senkes. Akter er det stor garasje.
PLATTFORM: Plattformen kan heves og senkes. Akter er det stor garasje.

Garasje og nedsenkbar plattform
Båten er utstyrt med hydraulisk badeplattform som kan senkes ned i vannet. I tilknytning til denne er det plassert en romslig garasje til jolle eller vannscooter. Og når garasjen ikke er i bruk, er det selvsagt anlagt en stor og flott salong med eget bord her helt akter, alt under taket på den prektige takterrassen, eller flybridge som det også heter.
Har sin pris….
Den polske produsenten har lagt stor vekt på raffinerte løsninger og mye luksus i sin nyhet, og frem alt er båten bygget med tanke på å være en sosial arena for vertskap og gjester. At løsninger vi bare har sett på store yachter nå er forminsket til fritidsbåtmarkedet, er en sannhet med modifikasjoner. Den nye 50-goteren fra Galeon har i følge den norske importøren, Stavanger Marinesenter, en startpris på 5 295 000 kroner, men som topputstyrt utgave nærmer den seg åtte millioner.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.