Ga Kirkens Bymisjon fri båt og drivstoff

DSCF3299.JPG

JUBEL: Takk, den skal komme til nytte, sier Kirkens Bymisjon i Tønsberg, som har fått en ny Pioner 15 med 20 hesters motor til fri disposisjon hele sesongen. Ved styrekonsollen, virksomhetsleder Marianne Bøe og kommunikasjonsansvarlig Anne Mjaugeto (t.v.)
JUBEL: Takk, den skal komme til nytte, sier Kirkens Bymisjon i Tønsberg, som har fått en ny Pioner 15 med 20 hesters motor til fri disposisjon hele sesongen. Ved styrekonsollen, virksomhetsleder Marianne Bøe og kommunikasjonsansvarlig Anne Mjaugeto (t.v.)

Ga Kirkens Bymisjon fri båt og drivstoff

-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.

Det var under en kort seanse på Vrengen Maritimes stand på Tønsberg Boatshow at begivenheten fant sted, til stor jubel fra ildsjelene i Kirkens Bymisjon i Tønsberg som vil at mennesker i Vestfold skal erfare respekt, omsorg og tilhørighet.
Båtliv ingen selvfølge
-Det er jo akkurat det denne båten skal bidra til, sier kommunikasjonsansvarlig i Tønsberg Bymisjon, Anne Mjaugeto, til Båtmagasinet, og legger til:
-Det er ingen selvfølge for alle å oppleve den vakre skjærgården i Vestfold. Det er ikke alle som har anledning til å kjøpe seg en båt, sier hun, og skuer ut over bryggene hvor årets nyheter, fra små joller, til gedigne seilbåter og cabincruisere duver i vinden.
Bidrar til tilhørighet
-Nå kan vi la barnefamilier og andre få låne båten, og få nærhet til naturen og samtidig føle tilhørighet, sier hun og er evig takknemlig for den generøse gesten av Jørn Hennig i Vrengen Maritime. Hans bedrift er med i et cluster av næringsvirksomheter i Tønsberg som vil gi noe tilbake til samfunnet, derfor kom ideen om å stille en båt til misjonens rådighet en hel sesong, inkludert fylling av drivstoff.
Samspill næringsliv og samfunn
-Bymisjonen gjør en stor jobb og har et viktig oppdrag i samfunnet. Da er det bare hyggelig å kunne bidra med noe som kan komme til nytte, sier Jørn Hennig. Ikke bare barnefamilier, men også tidligere kriminelle skal kunne oppleve sjøen sammen med sine veiledere i bymisjonen.
-Slik kan vi jo være med på å bidra til at folk som har vært en samfunnskostnad til å bli samfunnsytere, sier en fornøyd veileder i Tønsberg Bymisjon, Henrik Larsen.
-Vi ser her på Tønsberg Boatshow at det lokale næringslivet trekker sammen. Det Vrengen Maritime gjør med denne Pioneren er et godt og varmt eksempel på det, sier messeadmiralen Frode Sundsdal.

SAMARBEID: Messeadmiral Frode Sundsdal sier Tønsberg Boatshow er et godt eksempel på at det lokale næringsliv trekker lasset sammen. (Foto: Amund Rich. Løken).
SAMARBEID: Messeadmiral Frode Sundsdal sier Tønsberg Boatshow er et godt eksempel på at det lokale næringsliv trekker lasset sammen. (Foto: Amund Rich. Løken).

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.