Går av som president

Redningsselskapet.jpg

GÅR AV: Lars Hellandsjø, går i helgen av som president i Redningsselskapet.
GÅR AV: Lars Hellandsjø, går i helgen av som president i Redningsselskapet.

Går av som president

Lars Hellandsjø går i helgen av som president i Redningsselskapet. Han har ledet sentralstyret sammenhengende siden han overtok etter Magnus Stangeland i 2006.

Det er vedtektene som hindrer presidenten i å sitte mer enn fire perioder. Den sindige bedriftslederen har bakgrunn som frivillig på redningsskøyta i Gulen i Sogn og Fjordane.

- Han har ført Redningsselskapet ut av brottene og inn i smult farvann i sin 8 år lange regjeringstid, skriver Redningsselskapet i en pressemelding.
Årsmøtet holdes for første gang i Tromsø. Den lokale foreninga R/F Fremad på Sommarøy er vertskap når deltagerne skal ha sin sosiale sammenkomst på fredag. Også ordfører Jens Johan Hjort har invitert til mottagelse i Rådhuset for å vise at også Tromsø Kommune setter pris på Redningsselskapets tilstedeværelse i Nord Norges største by.

Paneldebatt og redningsøvelse

Lørdag arrangeres en åpen paneldebatt med temaet ” Samhandling i beredskapen”, hvor fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg Hansen innleder, og flere tungvektere innen beredskap og redning vil sitte i panelet. Senere lørdag formiddag inviteres byens befolkning til å se på en spektakulær redningsøvelse med fallskjermhoppere som lander i sjøen og reddes. En
eksplosjonsartet brann i badebåten Vulkana i indre havn med en skoleklasse ombord, setter samhandlingen til beredskapsetatene på prøve.

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.