Frykter isen ødelegger

Frykter isen ødelegger

Når de store ismassene bryter opp frykter havnesjefen i Arendal at den skal føre til skader. (03.03.10)

Av Therese Vågen

Havnesjefen i Arendal, Rune Hvass, frykter ødeleggelser når de store ismassene bryter opp. Og snart vil været hjelpe til med isbrytingen.
– Jeg er bekymret for hva som skjer når de store ismassene løsner. Jeg tenker da på brygger som kan bli skadet av isen, sier havnesjefen til Agderposten.

I følge havnesjefen er det kommet inn meldinger om småbåter som har fått seg en smell av både is og snø, men foreløpig er det ikke meldt om større skader. Pollen og inn mot Strømmen skal nå være ryddet for is, og vær og temperatur er med på å bryte opp isen og gjøre det fremkommeligheten for båtene bedre. Det skal også være åpen råk fram til Tromøybroa. Arbeidet med å bryte opp is langs kysten av Aust-Agder fortsetter, vindretning og strøm har sørget for å drive isen ut mot Skagerrak.

Kystverkets israpport viser følgende:
• Grønholmsgapet (Risør): Fastis med drivis utenfor. Tynn vinteris, 30 – 50 cm. Meget store isflak, mer enn 2000 m tvers. Seiling kun for store fartøyer ass. av isbryter. (01.03.2010)
• Stangholmgapet (Risør): Fastis med drivis utenfor. Tynn vinteris, 30 – 50 cm. Meget store isflak, mer enn 2000 m tvers. Seiling kun for store fartøyer ass. av isbryter. (01.03.2010)
•Tromøysund (Arendal): Råk i meget tett eller helt tett drivis. Tynn vinteris, 30 - 50 cm. Store isflak, 500 - 2000 m tvers. Sjøfarten foregår i råk uten ass. isbryter. (02.03.2010)
• Galtesund (Arendal): Tett drivis, 6/10 – 8/10 is. Tynn vinteris, 30 - 50 cm. Store isflak, 500 - 2000 m tvers. Sjøfarten farlig for trefartøyer. (02.03.2010)
• Innsiden av Torungen (Arendal): Åpent vann, mindre enn 1/10 is. (02.03.2010)
• Utsiden av Torungen (Arendal): Ingen rapporter. (27.02.2010)
• Lillesand (Lillesand): Ingen rapporter. (27.02.2010)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.