FrP vil ha båtplasser

bestumkilen.jpg

Båtopplaget i Bestumkilen i Oslo er truet, og det er allerede alt for få opplagsplasser i Oslo. (Foto: NTB/Scanpix)
Båtopplaget i Bestumkilen i Oslo er truet, og det er allerede alt for få opplagsplasser i Oslo. (Foto: NTB/Scanpix)

FrP vil ha båtplasser

Presset på båtplasser og opplagsplasser i Oslo øker. De som ivrer for å bruke områdene til boligbygging får stryk av FrP som snarer vil øke områdene for båtfolket.

Fremskrittspartiets Carl I. Hagen gikk kraftig ut til fordel for båtfolket i Oslo da Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) i samarbeide med Sjølyst Marina, som betjener syv opplagsforeninger, arrangerte et båtpolitisk debattmøte i Oslo Motorbåtforening nylig. Selv om alle partier var enige om at den beste måten å drive småbåthavner på var å overlate det til ideelle båtforeninger, var ikke alle politiske partier like interessert i å legge forholdene til rette for båtfolket. Det er faktisk bare Høyre som har skrevet noe om båtpolitikk i sitt program, men Carl I Hagen var den som gikk lengst for å tilfredsstille båtfolket når han fremførte Fremskrittspartiets syn. Partiet vil nemlig at antallet havne- og opplagsplasser i Oslo ikke skal reduseres, men heller økes som følge av lange ventelister. FrP vil ikke ha ny bebyggelse sør for E18 mellom Frognerkilen og Lysaker. "-Ja, Hydro- og Gjensidige-kontorbyggene skulle aldri sett dagens lys, men vært revet til fordel for maritime rekreasjons- og aktivitetsområder for befolkningen" sa Carl I. Hagen. Ikke nok med det. FrP vil også hente stein fra tunnelprosjekter for å øke sjønære arealer for å sikre flere havne- og opplagsplasser.

Carl I. Hagen gikk knallhardt ut til fordel for båtfolket. (Foto: NTB/Scanpix)

Carl I. Hagen gikk knallhardt ut til fordel for båtfolket. (Foto: NTB/Scanpix)

Dette var selvfølgelig som musikk i ørene til de fleste av de fremmøtte i det stapp fulle forsamlingslokalet til Oslo Motorbåtforening. Det har i lengre tid vært press mot havne- og opplagsplassene i dette området av Oslo. Noen mener at man bør redusere antallet opplagsplasser til fordel for bolig- og næringsutbygging. 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.