FrP vil ha båtplasser

bestumkilen.jpg

Båtopplaget i Bestumkilen i Oslo er truet, og det er allerede alt for få opplagsplasser i Oslo. (Foto: NTB/Scanpix)
Båtopplaget i Bestumkilen i Oslo er truet, og det er allerede alt for få opplagsplasser i Oslo. (Foto: NTB/Scanpix)

FrP vil ha båtplasser

Presset på båtplasser og opplagsplasser i Oslo øker. De som ivrer for å bruke områdene til boligbygging får stryk av FrP som snarer vil øke områdene for båtfolket.

Fremskrittspartiets Carl I. Hagen gikk kraftig ut til fordel for båtfolket i Oslo da Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) i samarbeide med Sjølyst Marina, som betjener syv opplagsforeninger, arrangerte et båtpolitisk debattmøte i Oslo Motorbåtforening nylig. Selv om alle partier var enige om at den beste måten å drive småbåthavner på var å overlate det til ideelle båtforeninger, var ikke alle politiske partier like interessert i å legge forholdene til rette for båtfolket. Det er faktisk bare Høyre som har skrevet noe om båtpolitikk i sitt program, men Carl I Hagen var den som gikk lengst for å tilfredsstille båtfolket når han fremførte Fremskrittspartiets syn. Partiet vil nemlig at antallet havne- og opplagsplasser i Oslo ikke skal reduseres, men heller økes som følge av lange ventelister. FrP vil ikke ha ny bebyggelse sør for E18 mellom Frognerkilen og Lysaker. "-Ja, Hydro- og Gjensidige-kontorbyggene skulle aldri sett dagens lys, men vært revet til fordel for maritime rekreasjons- og aktivitetsområder for befolkningen" sa Carl I. Hagen. Ikke nok med det. FrP vil også hente stein fra tunnelprosjekter for å øke sjønære arealer for å sikre flere havne- og opplagsplasser.

Carl I. Hagen gikk knallhardt ut til fordel for båtfolket. (Foto: NTB/Scanpix)

Carl I. Hagen gikk knallhardt ut til fordel for båtfolket. (Foto: NTB/Scanpix)

Dette var selvfølgelig som musikk i ørene til de fleste av de fremmøtte i det stapp fulle forsamlingslokalet til Oslo Motorbåtforening. Det har i lengre tid vært press mot havne- og opplagsplassene i dette området av Oslo. Noen mener at man bør redusere antallet opplagsplasser til fordel for bolig- og næringsutbygging. 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.