Frode satser på nye VM-runder i F2

IMG_4676.JPG

COMEBACK: I år skal Frode Sundsdal  tilbake i F2-båten sin. (Foto: Amund Rich.Løken).
COMEBACK: I år skal Frode Sundsdal tilbake i F2-båten sin. (Foto: Amund Rich.Løken).

Frode satser på nye VM-runder i F2

Messeadmiralen i Tønsberg Boatshow og frontfiguren i VM-runden i F2 i Tønsberg er snart tilbake bak rattet i sin F2-båt. I år blir det comeback.

Den profilerte båtmannen sier til Båtmagasinet at han er mer motivert enn noen gang. Han akter å stille i så mange VM-runder som mulig, men kanskje med unntak av Tønsberg hvor arrangørrollen kan by på utfordringer.
Topp motivert
-Men du skal aldri si aldri, sier han til Båtmagasinet. Han legger ikke skjul på at motivasjonen for et realt comeback er på topp. Kommende uke vil han si mer om nye sponsorer og team. Tunge aktører i det lokale næringslivet i Vestfold har stilt opp både i Tønsberg Boatshow og under VM-runden. Han vil ikke bekrefte noe før kommende uke, men vi spår at næringsbedrifter i regionen er med på det nye laget hans.
Imponerende karriere
Sundsdal var president i Norges Båtsport Forbund (2008-2012) og UIM Council medlem. (2009-2013) Frode eier Boatracing.no som formidler de ferskeste resultater og nyheter fra racing. Han har vært utøver i forskjellige båtklasser siden 1986, har 8 fartsrekorder, blitt verdensmester tre ganger, europamester, skandinavisk mester og syv ganger nasjonal mester. Han har kjørt alle klasser, i fra T250 til C1 og selv F1, men nå er det F2 som gjelder.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.