Frode satser på nye VM-runder i F2

IMG_4676.JPG

COMEBACK: I år skal Frode Sundsdal  tilbake i F2-båten sin. (Foto: Amund Rich.Løken).
COMEBACK: I år skal Frode Sundsdal tilbake i F2-båten sin. (Foto: Amund Rich.Løken).

Frode satser på nye VM-runder i F2

Messeadmiralen i Tønsberg Boatshow og frontfiguren i VM-runden i F2 i Tønsberg er snart tilbake bak rattet i sin F2-båt. I år blir det comeback.

Den profilerte båtmannen sier til Båtmagasinet at han er mer motivert enn noen gang. Han akter å stille i så mange VM-runder som mulig, men kanskje med unntak av Tønsberg hvor arrangørrollen kan by på utfordringer.
Topp motivert
-Men du skal aldri si aldri, sier han til Båtmagasinet. Han legger ikke skjul på at motivasjonen for et realt comeback er på topp. Kommende uke vil han si mer om nye sponsorer og team. Tunge aktører i det lokale næringslivet i Vestfold har stilt opp både i Tønsberg Boatshow og under VM-runden. Han vil ikke bekrefte noe før kommende uke, men vi spår at næringsbedrifter i regionen er med på det nye laget hans.
Imponerende karriere
Sundsdal var president i Norges Båtsport Forbund (2008-2012) og UIM Council medlem. (2009-2013) Frode eier Boatracing.no som formidler de ferskeste resultater og nyheter fra racing. Han har vært utøver i forskjellige båtklasser siden 1986, har 8 fartsrekorder, blitt verdensmester tre ganger, europamester, skandinavisk mester og syv ganger nasjonal mester. Han har kjørt alle klasser, i fra T250 til C1 og selv F1, men nå er det F2 som gjelder.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.